Сирне тісто для вареників з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачні вареники з вишнею? Тоді рекомендую вам спробувати зробити їх на сирному тісті на пару! Виходять дуже ніжними, соковитими і апетитними. Підходять для всієї родини!
Вареники з сирного тесту найкраще готувати в пароварці, тоді вони виходити дуже пишними, ніжними і м'якими. Але їх можна і відварити, як звичайні вареники, це не проблема! Щоб приготувати сирне тісто для вареників з вишнею, раджу брати сир не нижче 5% жирності, навіть можете пожирнее взяти. Сода зробить тісто пишним і повітряним. Готові вареники я дуже люблю полити топленим вершковим маслом.
1. Насамперед розітріть сир з яйцями і цукром. Я зазвичай роблю це просто виделкою або ложкою, але і блендер підійде.
2. Потім додайте соду і поступово підсипати муку. Тісто має вийти м'яким і гладким. Може піти менше борошна, все залежить це від сиру (сухий він чи ні).
3. Розкачайте готове тісто. Тільки пам'ятайте, що сирне тісто не варто розгортати так само тонко, як і звичайне тісто на вареники, воно може потім порватися.
4. За допомогою склянки виріжте кружечки (з даної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук).
5. За допомогою ложки викладіть начинку і зліпити вареники. За бажанням можете додати цукор в начинку.
6. Викладіть вареники в пароварку на відстані один від одного. Під час готування вареники збільшуються в розмірах, тому залиште простір, щоб вони не злиплися.
7. В пароварці вареники готуються 6 хвилин (після закипання води в піддоні).
Готові вареники з сирного тесту для вареників з вишнею подавати можете зі сметаною або вершковим маслом. До речі, можете спробувати приготувати такі вареники і з полуницею. Смачного!
- Сир - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вишня - За смаком
1. Насамперед розітріть сир з яйцями і цукром. Я зазвичай роблю це просто виделкою або ложкою, але і блендер підійде.
2. Потім додайте соду і поступово підсипати муку. Тісто має вийти м'яким і гладким. Може піти менше борошна, все залежить це від сиру (сухий він чи ні).
3. Розкачайте готове тісто. Тільки пам'ятайте, що сирне тісто не варто розгортати так само тонко, як і звичайне тісто на вареники, воно може потім порватися.
4. За допомогою склянки виріжте кружечки (з даної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук).
5. За допомогою ложки викладіть начинку і зліпити вареники. За бажанням можете додати цукор в начинку.
6. Викладіть вареники в пароварку на відстані один від одного. Під час готування вареники збільшуються в розмірах, тому залиште простір, щоб вони не злиплися.
7. В пароварці вареники готуються 6 хвилин (після закипання води в піддоні).
Готові вареники з сирного тесту для вареників з вишнею подавати можете зі сметаною або вершковим маслом. До речі, можете спробувати приготувати такі вареники і з полуницею. Смачного!