Рецепт Сирне тісто для вареників з вишнею фото

Сирне тісто для вареників з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Вишня
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете приготувати смачні вареники з вишнею? Тоді рекомендую вам спробувати зробити їх на сирному тісті на пару! Виходять дуже ніжними, соковитими і апетитними. Підходять для всієї родини!

Опис приготування:

Вареники з сирного тесту найкраще готувати в пароварці, тоді вони виходити дуже пишними, ніжними і м'якими. Але їх можна і відварити, як звичайні вареники, це не проблема! Щоб приготувати сирне тісто для вареників з вишнею, раджу брати сир не нижче 5% жирності, навіть можете пожирнее взяти. Сода зробить тісто пишним і повітряним. Готові вареники я дуже люблю полити топленим вершковим маслом.

1. Насамперед розітріть сир з яйцями і цукром. Я зазвичай роблю це просто виделкою або ложкою, але і блендер підійде.

2. Потім додайте соду і поступово підсипати муку. Тісто має вийти м'яким і гладким. Може піти менше борошна, все залежить це від сиру (сухий він чи ні).

3. Розкачайте готове тісто. Тільки пам'ятайте, що сирне тісто не варто розгортати так само тонко, як і звичайне тісто на вареники, воно може потім порватися.

4. За допомогою склянки виріжте кружечки (з даної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук).

5. За допомогою ложки викладіть начинку і зліпити вареники. За бажанням можете додати цукор в начинку.

6. Викладіть вареники в пароварку на відстані один від одного. Під час готування вареники збільшуються в розмірах, тому залиште простір, щоб вони не злиплися.

7. В пароварці вареники готуються 6 хвилин (після закипання води в піддоні).

Готові вареники з сирного тесту для вареників з вишнею подавати можете зі сметаною або вершковим маслом. До речі, можете спробувати приготувати такі вареники і з полуницею. Смачного!


  • Сир - 200 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вишня - За смаком
Вареники з сирного тесту найкраще готувати в пароварці, тоді вони виходити дуже пишними, ніжними і м'якими. Але їх можна і відварити, як звичайні вареники, це не проблема! Щоб приготувати сирне тісто для вареників з вишнею, раджу брати сир не нижче 5% жирності, навіть можете пожирнее взяти. Сода зробить тісто пишним і повітряним. Готові вареники я дуже люблю полити топленим вершковим маслом.

1. Насамперед розітріть сир з яйцями і цукром. Я зазвичай роблю це просто виделкою або ложкою, але і блендер підійде.

2. Потім додайте соду і поступово підсипати муку. Тісто має вийти м'яким і гладким. Може піти менше борошна, все залежить це від сиру (сухий він чи ні).

3. Розкачайте готове тісто. Тільки пам'ятайте, що сирне тісто не варто розгортати так само тонко, як і звичайне тісто на вареники, воно може потім порватися.

4. За допомогою склянки виріжте кружечки (з даної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук).

5. За допомогою ложки викладіть начинку і зліпити вареники. За бажанням можете додати цукор в начинку.

6. Викладіть вареники в пароварку на відстані один від одного. Під час готування вареники збільшуються в розмірах, тому залиште простір, щоб вони не злиплися.

7. В пароварці вареники готуються 6 хвилин (після закипання води в піддоні).

Готові вареники з сирного тесту для вареників з вишнею подавати можете зі сметаною або вершковим маслом. До речі, можете спробувати приготувати такі вареники і з полуницею. Смачного!

Схожі рецепти