Тісто для вареників з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашні вареники, то тісто за цим рецептом ви оціните по достоїнству. У цьому рецепті є маленький секрет, про який я далі докладно розповім. Начинкою можуть бути будь-які інгредієнти
Хто не любить вареники? Рецептів приготування тіста для вареників існує велика кількість. Цей популярний рецепт відомий не тільки на нашій кухні, а секрет еластичності тіста ховається в крижаній воді, збитою з яйцем. Я віддаю перевагу саме цього тесту, оскільки під час варіння вареників воно не розривається.
Дивіться, як приготувати тісто для вареників з вишнею. Оскільки начинка з вишень зазвичай досить рідка, з цього тесту вона не витече, якщо щільно скріпити краю вареників.
- Борошно - 2-3 склянок
- Яйця - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Щепоток
1. Рецептів приготування тіста для вареників існує велика кількість, але цей найпопулярніший. Тісто по цьому рецепту виходить еластичним і не рветься під час варіння вареників. Отже, беремо борошно, робимо поглиблення, додаємо дрібку солі.
2. Окремо збиваємо яйце з крижаною водою - це і є той самий секрет, завдяки чому тісто і виходить таким еластичним.
3. Вливаємо яєчну суміш в нашу ямочку і замішуємо тісто.
4. Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Відправляємо його в холодильник на 30 хвилин. Після цього тісто для вареників з вишнею готове.