Тісто для піци бездріжджове
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати тісто для піци бездріжджове. Воно буде замішуватися на основі борошна, оливкового масла, соди, розпушувача і лимонного соку. У вас вийде ніжна основа для піци.
Мені більше подобається таку основу для піци обсмажувати на сковороді, а не запікати в духовці. Але другий варіант теж допускається.
В цілому ніяких секретів приготування немає, але врахуйте при вимішування, що тісто не повинно рватися, якщо його розтягнути.
- Борошно пшеничне - 300-315 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 125 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
У мисці змішайте просіяне борошно з сіллю, цукром, содою розпушувачем.
Добре все перемішайте, влийте сік і масло. Частинами влийте воду.
Замішайте тісто. Якщо туге, додайте ще трохи води.
Вимішуйте тісто хвилин 12, потім змастіть маслом і залиште в мисці на 2-2, 5 годину.
Тепер тісто можна розділити на 2-3 частини, розкачати і робити піцу далі.