Рецепт Тісто для пельменів по ГОСТу фото

Тісто для пельменів по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 40 хв.

Найпростіше приготувати тісто для пельменів по ГОСТу - мінімум інгредієнтів і у вас в наявності чудове щільне тісто. Головне - дати йому"відпочити" не менше 20-30 хвилин, накривши харчовою плівкою.

Опис приготування:

Еластичне і м'яке тісто легко приготувати навіть на своїй кухні, знаючи невеликі секрети його приготування. Поки тісто буде"відпочивати" , ви цілком встигнете приготувати м'ясний фарш, перекрутивши на м'ясорубці шматочки м'яса з цибулею.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки (вищий сорт)
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 щіпки
тісто для пельменів по ГОСТу - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
тісто для пельменів по ГОСТу - фото крок 2
Просійте пшеничне борошно вищого сорту в глибоку миску або салатник. Рукою зробіть в борошні поглиблення. Вбийте туди куряче яйце і влийте воду: фільтровану, холодну або теплу - на ваш погляд, але не газовану. Всипте сіль.
тісто для пельменів по ГОСТу - фото крок 3
Замісити рукою щільне тісто, відібрала частину борошна для розкочування на стіл. Перший час тісто буде липнути до рук, тому частіше умочуйте їх в борошно. Через 3-4 хвилини просто сформуйте з тіста колобок.
тісто для пельменів по ГОСТу - фото крок 4
Помістіть його в пакет, накрийте харчовою плівкою або викладіть в силіконову рукавицю без доступу повітря. Залиште на 30 хвилин в спокої, щоб активувалася клейковина. Лише після цього тісто можна вимішати до еластичності!
тісто для пельменів по ГОСТу - фото крок 5
Через зазначений час витягніть його з пакета і вимішайте на залишилася борошні приблизно 1-2 хвилини. Тепер тісто для пельменів повністю готове до ліплення виробів!

Схожі рецепти