Тісто для пельменів по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіше приготувати тісто для пельменів по ГОСТу - мінімум інгредієнтів і у вас в наявності чудове щільне тісто. Головне - дати йому "відпочити" не менше 20-30 хвилин, накривши харчовою плівкою.
Еластичне і м'яке тісто легко приготувати навіть на своїй кухні, знаючи невеликі секрети його приготування. Поки тісто буде "відпочивати", ви цілком встигнете приготувати м'ясний фарш, перекрутивши на м'ясорубці шматочки м'яса з цибулею.
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки (вищий сорт)
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 щіпки

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Просійте пшеничне борошно вищого сорту в глибоку миску або салатник. Рукою зробіть в борошні поглиблення. Вбийте туди куряче яйце і влийте воду: фільтровану, холодну або теплу - на ваш погляд, але не газовану. Всипте сіль.

Замісити рукою щільне тісто, відібрала частину борошна для розкочування на стіл. Перший час тісто буде липнути до рук, тому частіше умочуйте їх в борошно. Через 3-4 хвилини просто сформуйте з тіста колобок.

Помістіть його в пакет, накрийте харчовою плівкою або викладіть в силіконову рукавицю без доступу повітря. Залиште на 30 хвилин в спокої, щоб активувалася клейковина. Лише після цього тісто можна вимішати до еластичності!

Через зазначений час витягніть його з пакета і вимішайте на залишилася борошні приблизно 1-2 хвилини. Тепер тісто для пельменів повністю готове до ліплення виробів!