Тісто для кондитерського шприца
(покроковий рецепт з фото)
Щоб спекти еклери, різноманітні повітряні тістечка або просто спритно спорудити щось красиве, вам знадобиться рецепт приготування тіста для кондитерського шприца. Це легко, спробуйте!
Звичайно, цілком може бути, що це нахабство з мого боку - пропонувати вам готувати саме еклери. Звичайно, цей рецепт універсальний, і ви можете зробити тісто для кондитерського шприца в домашніх умовах і для своїх потреб. Але от мені все ж здається, що тісто ніби створено для такої повітряної і ніжною випічки! рекомендую!
- Борошно - 180 грам
- Вода - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Начинка - За смаком

1. Масло розтоплюємо в каструлі. Як тільки почне танути - вливаємо воду. Чекаємо, поки вода закипить, а масло розтане.

2. Вогонь робимо тепер зовсім маленьким. У цю ж каструльку, не знімаючи з вогню, додамо сіль і цукор за смаком, а також борошно. Зробимо туге тісто, потім знімаємо його з вогню, додамо яйця. Швидко вимішати до однорідності, щоб вони не згорнулися.

3. От і все! Це тісто поміщаємо в шприц, і видавлюємо з нього еклери. Робимо по крапельці тесту, потім - начинку, а потім ще крапля тесту зверху.

4. Випікаємо еклери до рум'яності. Готово!