Тісто для чіабатти
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, багато хто пробував цей чудовий італійський хліб з хрусткою скоринкою і великими дірками в м'якушки. А адже його можна легко приготувати самостійно, а я підкажу вам хороший рецепт тіста.
Сьогодні я пропоную не йти в магазин за хлібом, тому що я збираюся розповісти вам, як приготувати тісто для чіабатти, італійського хліба, який набув широкого поширення по всьому світу. У чіабатти є ряд відмінностей від звичайного хліба, зокрема, тісто для неї має бути більш рідке, а сам хліб знаменитий своєю пористою структурою. Особисто я просто обожнюю його і досить часто купую в магазині, а коли мені не лінь, готую тісто для чіабатти в домашніх умовах і випікаю хліб в духовці. Вам я теж рекомендую спробувати цю чудову випічку, впевнена, чіабатта моментально завоює ваше серце.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Вода тепла - 1, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 1, 5-2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Для початку відмірюють 600 грам борошна і просіваємо її в глибоку миску.
У склянку наливаємо трохи теплої води і розводимо в ній дріжджі.
Переливаємо цю суміш до борошна, додаємо цукор, сіль, оливкова олія і воду, що залишилася. З цих інгредієнтів замішуємо однорідне по консистенції тісто, воно повинно бути досить рідке, як сметана. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на ніч (не менше ніж на 5 годин).
Посипаємо стіл рясно борошном і викладаємо на нього тісто, поділяємо його на 2 частини. Формуємо з кожної буханку і перекладаємо на деко. Посипаємо чіабатти борошном і ставимо в тепло ще на 20-30 хвилин. Ну а далі відправляємо їх випікатися, успіхів вам.