Рецепт Тісто для булочок з цукром фото

Тісто для булочок з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
На святковий стіл, Масляна
Випічка, Солодке, Булочки

Саме від нюансів приготування тіста залежить те, яким у результаті вийде готовий виріб. Сьогодні розповім вам, як приготувати тісто для булочок з цукром, щоб воно вийшло пишним, ніжним і смачним.

Це дріжджове тісто підійде як для приготування булочок з цукром, так і для деяких пирогів, і «липких» булочок. Якщо ви не збираєтеся готувати булочки відразу, можете замісити тісто і прибрати його на ніч в холодильник, а готувати продовжите на наступний день.

  • Сухі дріжджі - 16-18 грам
  • Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Білий оцет - 1 Чайна ложка
  • Крем - 1/3 склянки
  • Борошно - 1 2/3 склянки
  • Велика сіль - 1 Чайна ложка
1
У маленькій мисці змішайте дріжджі і теплу воду. Відставте.
2
Візьміть другу миску, покладіть в неї масло і висипте цукор. Збивайте суміш міксером з насадкою «лопатка» на середній швидкості до однорідної маси. Далі по одному додавайте жовтки і перемішайте міксером.
У масу додайте оцет і ванільний екстракт. Знову добре змішайте інгредієнти.
3
Повільно додавайте в масу сметану і перемішайте до однорідності. Потім влийте в масу підготовлені дріжджі.
4
Борошно змішайте з сіллю і висипте в миску до решти інгредієнтів. Міксером на маленькій швидкості починайте замішувати тісто. Тісто вимішують, поки воно не почне відділятися від стінок посудини і формуватися в кулю.
5
Викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню. Вимішуйте тісто руками ще 5 хвилин до однорідності. Сформуйте з тіста кулю.
6
Дно великої скляної миски посипте борошном і покладіть в нього тісто. Накрийте миску вологим чистим кухонним рушником, а зверху щільно обтягніть харчовою плівкою.
7
Залиште тісто підходити 3-4 годину, поки воно не збільшиться в розмірі в два рази. Testo майже!

Схожі рецепти