Рецепт смачних булочок з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Смачні цукрові плюшки з цукром готуються за 2, 5-3 години на основі опарного дріжджового тіста. Якщо ви любите солодку домашню випічку, цей простий рецепт смачних булочок з цукром для вас!
Якщо у вас немає часу приготувати дріжджове тісто, можете взяти готове. Запікаються плюшки близько 30 хвилин разом з цукром. Не забудьте змащувати їх яйцем відразу і перед відправкою в духовку. Разом з дозріванням тесту часу на приготування булочок вам знадобиться близько 3 годин.
- Вода - 200 грам
- Цукор - 15 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Сухі дріжджі - 3 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна мало - 1/2 склянки
- Жовток - 1 штук
1. Тісто потрібно приготувати на основі опари: в теплій воді потрібно розвести столову ложку цукру, 2 ложки борошна і дріжджі. Замість води можна взяти молоко, тісто вийде м'якше і смачніше.
Дріжджі потрібно добре розмішати за допомогою віночка. Залиште опару на 30 хвилин в теплому місці. Борошно навіть на опару потрібно просівати. Коли опара буде готова, додайте цукор, рослинна олія, сіль, борошно в зазначеній кількості. Починайте замішувати тісто. Піднімається тісто потрібно буде обминути два рази. Обов'язково залишайте його в теплому місці і не допускайте протягів.
Дріжджі потрібно добре розмішати за допомогою віночка. Залиште опару на 30 хвилин в теплому місці. Борошно навіть на опару потрібно просівати. Коли опара буде готова, додайте цукор, рослинна олія, сіль, борошно в зазначеній кількості. Починайте замішувати тісто. Піднімається тісто потрібно буде обминути два рази. Обов'язково залишайте його в теплому місці і не допускайте протягів.
2. Потім дістаньте його і обомніте на столі. Коли тісто стане еластичним і м'яким, воно готове до ліплення.
3. З цього рецепта виходить 12 булочок, тому розділіть тісто на 12 рівних частин.
4. Розкачуємо кожну частину досить тонко. Якщо у вас немає часу готувати тісто, візьміть готове дріжджове тісто. Відразу змастіть яйцем (жовтком) і щедро посипте цукром.
Тепер загорніть тісто в трубочку.
Тепер загорніть тісто в трубочку.
5. В середині по центру зробіть невеликий надріз. І розгорніть плюшки у вигляді серця. Відразу може здатися, що зробити це складно, але це не так. Уже після перших заготовок ви побачите, що готувати плюшки дуже легко.
Викладіть готові плюшки на змащене деко. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Перед відправкою змастіть поверхню жовтком і ще посипте цукром. Запікаються плюшки близько 30 хвилин.
Викладіть готові плюшки на змащене деко. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Перед відправкою змастіть поверхню жовтком і ще посипте цукром. Запікаються плюшки близько 30 хвилин.
6. Приємного вам чаювання!