Рецепт Рецепт смачних тефтелей з рисом фото

Рецепт смачних тефтелей з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Індичка , Птах , Крупи , Морква , Цибуля , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ці смачні м'ясні кульки з рисом прекрасно підійдуть як для обіду, так і для вечері. Подавати їх можна з будь-яким гарніром або з салатом з овочів. Та й зі шматочком свіжого хліба теж смачно. Готуємо!

Опис приготування:

Тефтелі можна готувати з будь-якого м'яса - зі свинини, яловичини, м'яса птиці. Їх можна обсмажувати і потім гасити, а можна запікати в духовці. Способів приготування цієї страви багато, я теж хочу вам розповісти рецепт приготування смачних тефтелей з рисом. Тефтелі приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними, соковитими і смачними.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Рис відварений - 1 Склянка
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Вершки 33% - 1 Склянка
  • Кетчуп - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Сухі ароматні трави - 2 щіпки (за бажанням - кріп, петрушка, базилік)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 1
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 2
Викладаємо в миску фарш - для тефтелей можна брати будь-який, у мене індюшачий. Додаємо відварений остиглий рис, обсмажені цибулю і моркву, майонез, половину солі і перцю. Можна додати травички або улюблені спеції. Ретельно перемішати.
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 3
Формуємо з отриманого фаршу тефтелі і викладаємо їх в форму для запікання.
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 4
Готуємо соус. Змішуємо вершки, кетчуп, вода і мука. Додаємо сіль і перець. Заливаємо соусом тефтелі.
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 5
Накриваємо форму фольгою і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 45-50. Хв 10 до закінчення часу запікання знімаємо фольгу, нехай тефтелі трохи підрум'яняться.
рецепт смачних тефтелей з рисом - фото крок 6
Ось такі красиві, соковиті і дуже смачні тефтелі виходять.

Схожі рецепти