Рецепт смачних тефтелей з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ці смачні м'ясні кульки з рисом прекрасно підійдуть як для обіду, так і для вечері. Подавати їх можна з будь-яким гарніром або з салатом з овочів. Та й зі шматочком свіжого хліба теж смачно. Готуємо!
Тефтелі можна готувати з будь-якого м'яса - зі свинини, яловичини, м'яса птиці. Їх можна обсмажувати і потім гасити, а можна запікати в духовці. Способів приготування цієї страви багато, я теж хочу вам розповісти рецепт приготування смачних тефтелей з рисом. Тефтелі приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними, соковитими і смачними.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рис відварений - 1 Склянка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Вершки 33% - 1 Склянка
- Кетчуп - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі ароматні трави - 2 щіпки (за бажанням - кріп, петрушка, базилік)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.
Викладаємо в миску фарш - для тефтелей можна брати будь-який, у мене індюшачий. Додаємо відварений остиглий рис, обсмажені цибулю і моркву, майонез, половину солі і перцю. Можна додати травички або улюблені спеції. Ретельно перемішати.
Формуємо з отриманого фаршу тефтелі і викладаємо їх в форму для запікання.
Готуємо соус. Змішуємо вершки, кетчуп, вода і мука. Додаємо сіль і перець. Заливаємо соусом тефтелі.
Накриваємо форму фольгою і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 45-50. Хв 10 до закінчення часу запікання знімаємо фольгу, нехай тефтелі трохи підрум'яняться.
Ось такі красиві, соковиті і дуже смачні тефтелі виходять.