Заварне тісто для смачних вареників
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.
Вареники з заварного тіста виходять дуже ніжними. Завдяки запарюванню борошна за допомогою окропу, тісто виходить пластичним, не рветься і прекрасно зберігається в холодильнику.
Опис приготування:
Доведіть воду до кипіння. Борошно змішайте з сіллю і маслом. Влийте окріп, ложкою почніть замішувати тісто. Потім - руками. Готовому тесту потрібно дати відпочити хвилин 30, щільно накривши серветкою. Хай щастить!
- Вода - 150 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 2 грами
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Відміряйте потрібну кількість води і борошна. Воду доведіть до кипіння.
Борошно змішайте з сіллю і маслом.
Влийте окріп. Замішуйте спочатку ложкою, а потім, коли трохи охолоне тісто, продовжуйте вимішувати руками.
Вимішуйте до тих пір, поки не вийде гарний рівний колобок.
Тісто накрийте щільно серветкою і залиште"відпочивати" 30 хвилин. Після цього можна почати процес ліплення вареників.