Заварне тісто для вареників
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися рецептом дуже ніжного і смачного тіста для вареників. Приготоване за цим рецептом тісто не розвариться, а вареники збережуть красиву форму і відмінний смак.
Красиві, м'які і дуже смачні вареники. Їх секрет в заварний тесті. Готуйте його так: половину борошна залийте окропом, добре розмішайте. Додайте решту борошна, масло і сіль, замісіть тісто. Приберіть його в холодильник на півгодини, потім використовуйте для приготування вареників. Начинку можна брати будь-яку на ваш смак. Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Начинка для вареників - За смаком
Змішайте 2 склянки окропу і половину борошна.
За допомогою міксера ретельно перемішайте. Потім додайте решту борошна, рослинна олія, сіль і замісіть тісто руками.
Готове тісто загорніть в пакет і приберіть в холодильник на півгодини.
Потім розділіть тісто на частини, розкачайте в коржі і наповніть начинкою на ваш смак. Залепите вареники, відваріть до готовності.