Рецепт Заварне тісто для вареників фото

Заварне тісто для вареників
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Поспішаю поділитися рецептом дуже ніжного і смачного тіста для вареників. Приготоване за цим рецептом тісто не розвариться, а вареники збережуть красиву форму і відмінний смак.

Опис приготування:

Красиві, м'які і дуже смачні вареники. Їх секрет в заварний тесті. Готуйте його так: половину борошна залийте окропом, добре розмішайте. Додайте решту борошна, масло і сіль, замісіть тісто. Приберіть його в холодильник на півгодини, потім використовуйте для приготування вареників. Начинку можна брати будь-яку на ваш смак. Смачного!

  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Начинка для вареників - За смаком
заварне тісто для вареників - фото крок 1
Змішайте 2 склянки окропу і половину борошна.
заварне тісто для вареників - фото крок 2
За допомогою міксера ретельно перемішайте. Потім додайте решту борошна, рослинна олія, сіль і замісіть тісто руками.
заварне тісто для вареників - фото крок 3
Готове тісто загорніть в пакет і приберіть в холодильник на півгодини.
заварне тісто для вареників - фото крок 4
Потім розділіть тісто на частини, розкачайте в коржі і наповніть начинкою на ваш смак. Залепите вареники, відваріть до готовності.

Схожі рецепти