Рецепт Заварне тісто для вареників з картоплею фото

Заварне тісто для вареників з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Пісні страви
На обід
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Хочу розповісти, як зробити заварне тісто для вареників з картоплею. Такі вареники виходять пухкими і ситними. Вважається, що справжні вареники з України - саме такі!

Опис приготування:

Взагалі, вареники з заварного тесту вважаються в Україні справжніми, їх готували на свята, і пишалися, коли вони виходили пишними. А звичні нам"тонкошкірі" вареники вважалися долею недотеп. Так що, якщо ви ще жодного разу не готували заварні пишні вареники, начіте з цього рецепта!

  • Борошно - 3 склянки
  • Окріп - 1.5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
заварне тісто для вареників з картоплею - фото крок 1
1. Борошно просеем з сіллю. У центрі робимо поглиблення, вливаємо туди масло. Потім швидко вливаємо окріп в центр, і замісити тісто.
заварне тісто для вареників з картоплею - фото крок 2
2. В окремій мисці збийте яйце і додамо в тісто. Перемішаємо ще раз, і охолодити тісто в холодильнику.
заварне тісто для вареників з картоплею - фото крок 3
3. А далі ліпимо вареники, як звикли! У мене начинка - картопля і капуста.
заварне тісто для вареників з картоплею - фото крок 4
4. Ось такі пухкі красені виходять, якщо їх варити.

Схожі рецепти