Заварне тісто для вареників з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити заварне тісто для вареників з картоплею. Такі вареники виходять пухкими і ситними. Вважається, що справжні вареники з України - саме такі!
Взагалі, вареники з заварного тесту вважаються в Україні справжніми, їх готували на свята, і пишалися, коли вони виходили пишними. А звичні нам "тонкошкірі" вареники вважалися долею недотеп. Так що, якщо ви ще жодного разу не готували заварні пишні вареники, начіте з цього рецепта!
- Борошно - 3 склянки
- Окріп - 1.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
1. Борошно просеем з сіллю. У центрі робимо поглиблення, вливаємо туди масло. Потім швидко вливаємо окріп в центр, і замісити тісто.
2. В окремій мисці збийте яйце і додамо в тісто. Перемішаємо ще раз, і охолодити тісто в холодильнику.
3. А далі ліпимо вареники, як звикли! У мене начинка - картопля і капуста.
4. Ось такі пухкі красені виходять, якщо їх варити.