Тісто для Баурсак
(покроковий рецепт з фото)
Застава смачних і повітряних Баурсак - це правильно приготовленої тісто. З цим рецептом у вас виходити неймовірно ніжні і м'які пончики, які всім припадуть до смаку!
У нашій родині всі дуже люблять це смачне блюдо, і чоловік, та діти, і я. І, як у будь-якої господині, у мене є свій рецепт приготування тіста для Баурсак, адже саме від того, наскільки вдало ми зробимо тісто, буде залежати наш кінцевий результат. Я перепробувала кілька варіантів перед тим, як зупинилася на цьому, тому що з цим рецептом баурсаки виходять особливо пишними і повітряними. І якщо ви, так само як і я, обожнюєте це приголомшливе ласощі, то я поділюся з вами своїм секретом і розповім, як приготувати тісто для Баурсак так, щоб всі залишилися в невимовному захваті.
- Борошно - 350 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вода тепла - 0, 5 склянки
- Олія соняшникова - 50 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Для початку наливаємо в мисочку теплу воду.
Тепер додаємо підігріте молоко.
У цю суміш всипаємо дріжджі, цукор і сіль, гарненько перемішуємо.
Тепер вливаємо трохи рослинного масла.
Далі починаємо поступово всипати борошно. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
Щоб тісто було повітряним, нам необхідно його ретельно вимісити. Найкраще це робити на столі, посипанномборошном.
Тепер необхідно накрити кульку з тіста рушником або серветкою і залишити в теплому місці на 1, 5 годину.
Після чого ми ще раз гарненько обминали тісто і знову ставимо в тепле місце вже хвилин на 30, далі можна приступати до виготовлення пончиків. Ось такий простий рецепт тіста для Баурсак, обов'язково спробуйте його.