Тістечко «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко "пташине молоко" можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього достатньо знати кілька нехитрих секретів. Такі тістечка виглядають ошатно, а на смак просто чудові.
Якщо вам цікаво, як приготувати тістечко "пташине молоко", то просто прочитайте цей рецепт. Такий десерт вигідно відрізняється від багатьох інших. Він ніжний і легкий. Це прекрасна альтернатива цукеркам або тортам, які вже добряче всім приїлися.
- Бісквіт - 1 штука
- Цукор коричневий - 200 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Якщо-якщо - 4 чайних ложки
- Білок яєчний - 6 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко згущене - 70 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Шоколад молочний - 150 грам (рожевого кольору)
- Молоко - 150 мілілітрів (глазур)
- Желатин - 8 грам (глазур)
- Горішки - 30 грам
З готового бісквіта завтовшки в п'ять мілілітрів або в сантиметр виріжте кружечки за формою ваших формочок, в яких ви будете готувати пташине молоко. Для приготування найзручніше використовувати круглі силіконові формочки.
Масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб воно підтануло і стало м'яким. Потім перекладіть його в скляну миску з високими бортикам, додайте до масла згущене молоко і ретельно все збийте до пишності за допомогою міксера.
Розведіть агар-агар невеликою кількістю води і дайте йому постояти. Потім перелийте суміш в каструльку і поставте її на плиту. Коли суміш нагріється, всипте до агар-агар звичайний і коричневий цукор. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Коли суміш закипить, додайте лимонний сік і вимкніть плиту.
Збийте охолоджені яєчні білки до стійких піків. Потім тонкою цівкою введіть в них цукровий сироп з агар-агаром, а також олійно-молочну суміш.
Отриману масу відразу ж розливайте по силіконовим формочках, так як вона дуже швидко застигає. Відразу ж розкладіть зверху мусу раніше вирізані шматочки бісквіта. Покладіть тістечка в холодильник застигати на три години.
Через два з половиною години починайте готувати глазур. Для цього залийте желатин холодною водою, щоб він набряк. У невеликій каструльці або сотейнику розтопіть шоколад, змішаний з молоком. Коли глазур охолоне до кімнатної температури, додайте до неї віджатий желатин і все ретельно перемішайте.
Дістаньте тістечка з холодильника і звільніть з силіконових формочок. Занурте кожне в глазур. Поки вона не застигла, притрусіть з боків рубаними горішками. Відмінно підійдуть фісташки.