Рецепт Десерт «Пташине молоко» фото

Десерт «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Пташине молоко

Десерт "пташине молоко" - найулюбленіший і відомий десерт нашого дитинства. Виявляється, його можна легко приготувати в домашніх умовах. Від вас буде потрібно трохи зусиль, часу і бажання.

Навіть найдосвідченіші ласуни по достоїнству оцінять такий десерт у вигляді торта. Смачний, ніжний і повітряний - таким він виходить за цим рецептом. Незважаючи на тривалість його приготування, навіть початківці господині дуже люблять його готувати. При бажанні коржі можна приготувати бісквітні і навіть пісочний.

  • Вершкове масло - 220 грам(100 г для коржей)
  • Цукор - 430 грам(330 г в суфле)
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 140 грам
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Білок - 2 штук (для суфле)
  • Якщо-якщо - 5 грам
  • Вода - 140 грам
  • Згущене молоко - 100 грам
десерт
1. Смачний і улюблений торт з дитинства "пташине молоко" готується протягом трьох годин. Незважаючи на його складність, цей торт готують із задоволенням багато, навіть початківці господині.
десерт
2. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Розтираємо його з цукром за допомогою міксера (на повній потужності).
десерт
3. Додаємо яйця і ванільний цукор і продовжуємо збивати.
десерт
4. У самому кінці додаємо борошно і замішуємо тісто. За консистенцією воно виходить досить густим.
десерт
5. Поділяємо його на дві частини, викладаємо на деко і відправляємо в духовку. Деко добре застилає пергаментом, щоб коржі не прилипли. Оскільки тісто густе, але не на стільки, щоб його розкачати качалкою, я формую їх за допомогою кондитерської лопатки.
десерт
6. Випікаються коржі при температурі 230 градусів за все 10 хвилин.
десерт
7. Поки коржі гарячі, обрізаємо їх за допомогою будь-якої круглої форми (у мене це звичайна тарілка).
десерт
8. Тим часом готуємо суфле. Замість звичного желатину використовується агар.
десерт
9. Замочуємо агар в теплій воді, даємо йому постояти хвилин 10.
десерт
10. Перелийте його в сотейник і доведіть до кипіння, поки агар не розчиниться.
десерт
11. Додайте цукор і знову доведіть до кипіння.
десерт
12. У певний момент маса почне пінитися. Варіть її і постійно помішуйте.
десерт
13. Коли підійміть лопатку, а з неї буде рівна і густа сиропна "нитку", пора знімати з вогню. Остудите сироп до 80 градусів.
десерт
14. Два холодних білка збийте в густу піну, після чого влийте наш сироп. Збивайте міксером на повній потужності.
десерт
15. Коли піна буде густий, додайте вершкове масло і згущене молоко.
десерт
16. Тепер беремо кондитерське кільце для тортів (у мене воно однакового розміру з тарілкою) і викладаємо в середину наш корж.
десерт
17. Потім - шар суфле (розділіть всю масу на дві частини).
десерт
18. Акуратно укладіть другий корж.
десерт
19. Вилийте інше суфле і відправте в холодильник на 3-4 годину.
десерт
20. Тепер залишився останній штрих - глазур. Я розтоплюю плитку шоколаду і заливаю поверхню торта. Коли застигне, відправляю знову в холодильник на годину.
десерт
21. Ось так виглядає наш десерт "пташине молоко" у вигляді торта в готовому вигляді. Приємного чаювання.

Схожі рецепти