Десерт «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)
Десерт "пташине молоко" - найулюбленіший і відомий десерт нашого дитинства. Виявляється, його можна легко приготувати в домашніх умовах. Від вас буде потрібно трохи зусиль, часу і бажання.
Навіть найдосвідченіші ласуни по достоїнству оцінять такий десерт у вигляді торта. Смачний, ніжний і повітряний - таким він виходить за цим рецептом. Незважаючи на тривалість його приготування, навіть початківці господині дуже люблять його готувати. При бажанні коржі можна приготувати бісквітні і навіть пісочний.
- Вершкове масло - 220 грам(100 г для коржей)
- Цукор - 430 грам(330 г в суфле)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 140 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Білок - 2 штук (для суфле)
- Якщо-якщо - 5 грам
- Вода - 140 грам
- Згущене молоко - 100 грам
1. Смачний і улюблений торт з дитинства "пташине молоко" готується протягом трьох годин. Незважаючи на його складність, цей торт готують із задоволенням багато, навіть початківці господині.
2. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Розтираємо його з цукром за допомогою міксера (на повній потужності).
3. Додаємо яйця і ванільний цукор і продовжуємо збивати.
4. У самому кінці додаємо борошно і замішуємо тісто. За консистенцією воно виходить досить густим.
5. Поділяємо його на дві частини, викладаємо на деко і відправляємо в духовку. Деко добре застилає пергаментом, щоб коржі не прилипли. Оскільки тісто густе, але не на стільки, щоб його розкачати качалкою, я формую їх за допомогою кондитерської лопатки.
6. Випікаються коржі при температурі 230 градусів за все 10 хвилин.
7. Поки коржі гарячі, обрізаємо їх за допомогою будь-якої круглої форми (у мене це звичайна тарілка).
8. Тим часом готуємо суфле. Замість звичного желатину використовується агар.
9. Замочуємо агар в теплій воді, даємо йому постояти хвилин 10.
10. Перелийте його в сотейник і доведіть до кипіння, поки агар не розчиниться.
11. Додайте цукор і знову доведіть до кипіння.
12. У певний момент маса почне пінитися. Варіть її і постійно помішуйте.
13. Коли підійміть лопатку, а з неї буде рівна і густа сиропна "нитку", пора знімати з вогню. Остудите сироп до 80 градусів.
14. Два холодних білка збийте в густу піну, після чого влийте наш сироп. Збивайте міксером на повній потужності.
15. Коли піна буде густий, додайте вершкове масло і згущене молоко.
16. Тепер беремо кондитерське кільце для тортів (у мене воно однакового розміру з тарілкою) і викладаємо в середину наш корж.
17. Потім - шар суфле (розділіть всю масу на дві частини).
18. Акуратно укладіть другий корж.
19. Вилийте інше суфле і відправте в холодильник на 3-4 годину.
20. Тепер залишився останній штрих - глазур. Я розтоплюю плитку шоколаду і заливаю поверхню торта. Коли застигне, відправляю знову в холодильник на годину.
21. Ось так виглядає наш десерт "пташине молоко" у вигляді торта в готовому вигляді. Приємного чаювання.