Тістечка «Lamington»
(покроковий рецепт з фото)
Це бісквітне ласощі дуже популярно в Австралії. Тістечка готують не тільки для домашніх свят, але і для благодійних розпродажів. Можна перешаровуються джемом або збитими вершками. Смачно!
Дивно ніжний бісквіт, залитий шоколадною глазур'ю і обсипаний кокосовою стружкою, - ось що таке тістечка "ламінгтон" . У різних провінціях Австралії їх роблять по-різному. Рецептів бісквіта дуже багато. Можна перешаровуються бісквіт густим варенням або збитими вершками. Я ж розповім вам, як приготувати тістечка "ламінгтон" простіше. Нічого складного в процесі їх приготування немає, повірте. Рекомендую хоча б раз спекти ці тістечка.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 125 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Крохмаль картопляний - 60 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам(20 - для тіста, інше для глазурі)
- Цукрова пудра - 50-60 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Шоколад чорний - 100 грам
- Кокосова стружка - 150-200 грам
- Окріп - 3 Ст. Ложки

Підготуємо інгредієнти для бісквіта. Ретельно зважимо борошно, цукор і крохмаль. В оригінальному рецепті немає ванільного цукру, але мені подобається, коли бісквіт пахне ваніллю, а не яйцями

Просіваємо разом борошно, крохмаль і розпушувач.

Збиваємо яйця до пишної піни.

Додаємо цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Маса стане пишною і густою.

Розтопимо вершкове масло (20 грам) і додамо в нього окріп. Розмішаємо.

І вливаємо тонкою цівкою в збиті з цукром яйця. При цьому не припиняємо збивання!

Тепер додамо борошно з крохмалем і акуратно перемішати.

Форму для випічки краще брати прямокутну або квадратну. У мене форма 24 з 35 см. Застеляємо форму пергаментом, виливаємо і розрівнюємо тісто.

І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою. Нехай готовий бісквіт постоїть хвилин 7-8 в духовці з відкритими дверцятами, а потім виймаємо його.

Даємо бісквіту охолонути і відпочити пару годин, а потім нарізаємо на шматочки.

У глибокий посуд наливаємо молоко, додамо вершкове масло, цукрову пудру і шоколад. Розтоплюємо на водяній бані, весь час помішуючи.

Тістечка традиційно обсипають кокосовою стружкою, але в моїй родині не все її люблять. Тому я подрібнити горіхи.

Купаємо шматочок бісквіта в вийшла глазурі.

І обвалюють з усіх боків в кокосовій стружці.

Викладаємо на решітку до застигання глазурі.

Ось такі тістечка виходять в розрізі. Насолоджуємося!