Рецепт Тістечка «Lamington» фото

Тістечка «Lamington»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Тістечко
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Це бісквітне ласощі дуже популярно в Австралії. Тістечка готують не тільки для домашніх свят, але і для благодійних розпродажів. Можна перешаровуються джемом або збитими вершками. Смачно!

Опис приготування:

Дивно ніжний бісквіт, залитий шоколадною глазур'ю і обсипаний кокосовою стружкою, - ось що таке тістечка"Ламінгтон" . У різних провінціях Австралії їх роблять по-різному. Рецептів бісквіта дуже багато. Можна перешаровуються бісквіт густим варенням або збитими вершками. Я ж розповім вам, як приготувати тістечка"Ламінгтон" простіше. Нічого складного в процесі їх приготування немає, повірте. Рекомендую хоча б раз спекти ці тістечка.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 125 грам
  • Борошно пшеничне - 125 грам
  • Крохмаль картопляний - 60 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 120 грам(20 - для тіста, інше для глазурі)
  • Цукрова пудра - 50-60 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Шоколад чорний - 100 грам
  • Кокосова стружка - 150-200 грам
  • Окріп - 3 Ст. Ложки
тістечка
Підготуємо інгредієнти для бісквіта. Ретельно зважимо борошно, цукор і крохмаль. В оригінальному рецепті немає ванільного цукру, але мені подобається, коли бісквіт пахне ваніллю, а не яйцями
тістечка
Просіваємо разом борошно, крохмаль і розпушувач.
тістечка
Збиваємо яйця до пишної піни.
тістечка
Додаємо цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Маса стане пишною і густою.
тістечка
Розтопимо вершкове масло (20 грам) і додамо в нього окріп. Розмішаємо.
тістечка
І вливаємо тонкою цівкою в збиті з цукром яйця. При цьому не припиняємо збивання!
тістечка
Тепер додамо борошно з крохмалем і акуратно перемішати.
тістечка
Форму для випічки краще брати прямокутну або квадратну. У мене форма 24 з 35 см. Застеляємо форму пергаментом, виливаємо і розрівнюємо тісто.
тістечка
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою. Нехай готовий бісквіт постоїть хвилин 7-8 в духовці з відкритими дверцятами, а потім виймаємо його.
тістечка
Даємо бісквіту охолонути і відпочити пару годин, а потім нарізаємо на шматочки.
тістечка
У глибокий посуд наливаємо молоко, додамо вершкове масло, цукрову пудру і шоколад. Розтоплюємо на водяній бані, весь час помішуючи.
тістечка
Тістечка традиційно обсипають кокосовою стружкою, але в моїй родині не все її люблять. Тому я подрібнити горіхи.
тістечка
Купаємо шматочок бісквіта в вийшла глазурі.
тістечка
І обвалюють з усіх боків в кокосовій стружці.
тістечка
Викладаємо на решітку до застигання глазурі.
тістечка
Ось такі тістечка виходять в розрізі. Насолоджуємося!

Схожі рецепти