Тістечка «еклер»
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачні тістечка, приготувавши які тільки один раз, ви здивуєтеся, чому не робили цього раніше. Детально розповім вам про те, як приготувати тістечка «Еклер» з кремом і ганашем.
Приготування починаю з крему, адже йому потрібно багато часу для охолодження. Готові еклери можете прикрасити за смаком: шоколадом, karamelyyu, кремом. Для начинки можна використовувати заварний крем, згущене молоко, сирний або ягідний крем.
- Жовтки - 5 штук
- Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки(0, 5 склянки для крему, +2 столові ложки для тесту)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2, 5 склянки(2 склянки для крему, 0, 5 склянки для тіста)
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок(4 столові ложки для крему, 4 столові ложки для тесту)
- Ваніль - 1, 5 Ст. Ложки(1 столова ложка для крему, 0, 5 столової ложки для ганаша)
- Вершки - 0, 5 склянки
- Шоколадні чіпси (чорний шоколад) - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Білок - 2 штуки
- Білий шоколад - 0, 5 склянки
1. У миску викладіть жовтки, крохмаль, 1/4 склянки цукру, збийте все віночком до утворення однорідної маси.
2. Підігрійте молоко, але не кип'ятити, потім розмішайте в ньому ¼ склянки цукру. Тонкою цівкою влийте молоко до жовтків і енергійно перемішайте, щоб жовтки не згорнулися.
3. Перелийте масу назад в каструлю, надішліть її на слабкий вогонь.
4. Постійно перемішуйте все віночком, щоб запобігти появі грудок.
5. Встановіть сито над глибокою мискою і влийте крем, штам его.
6. В самому кінці додайте в крем вершкове масло і ваніль, перемішайте віночком і накрийте плівкою, відправте в холодильник на кілька годин.
7. У миску викладіть шоколадні чіпси, нагрійте вершки і влийте їх до шоколаду.
8. Залиште суміш на 5 хвилин, потім гарненько перемішайте до отримання однорідної маси.
9. У каструлю налийте 0, 5 склянки молока, додайте воду, 2 ложки цукру і 4 ложки вершкового масла, надішліть каструлю на вогонь.
10. Доведіть суміш до кипіння і додайте разом всю муку.
11. Енергійно перемішайте лопаткою, щоб сформувався кого з тіста.
12. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 3 хвилини, потім вбийте 3 яйця і додайте білки, ваніль, перемішайте.
13. Викладіть в кондитерський мішок тісто і відсадити еклери на деко з пергаментом.
14. Випікайте еклери при 220 градусах 10 хвилин, потім зменшите температуру до 180 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Остудіть еклери, потім зробіть глибокий прокол з одного боку.
15. За допомогою кондитерського мішка начините кожен еклер кремом.
16. Опустіть тістечко однією стороною в шоколадний ганаш і викладіть на стіл для застигання.
17. Прикрасьте тістечка білим шоколадом. Залиште на деякий час, а потім подавайте.