Рецепт Тістечка «еклер» фото

Тістечка «еклер»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Еклери

Неймовірно смачні тістечка, приготувавши які тільки один раз, ви здивуєтеся, чому не робили цього раніше. Детально розповім вам про те, як приготувати тістечка «Еклер» з кремом і ганашем.

Приготування починаю з крему, адже йому потрібно багато часу для охолодження. Готові еклери можете прикрасити за смаком: шоколадом, karamelyyu, кремом. Для начинки можна використовувати заварний крем, згущене молоко, сирний або ягідний крем.

  • Жовтки - 5 штук
  • Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки(0, 5 склянки для крему, +2 столові ложки для тесту)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 2, 5 склянки(2 склянки для крему, 0, 5 склянки для тіста)
  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок(4 столові ложки для крему, 4 столові ложки для тесту)
  • Ваніль - 1, 5 Ст. Ложки(1 столова ложка для крему, 0, 5 столової ложки для ганаша)
  • Вершки - 0, 5 склянки
  • Шоколадні чіпси (чорний шоколад) - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Білок - 2 штуки
  • Білий шоколад - 0, 5 склянки
тістечка
1. У миску викладіть жовтки, крохмаль, 1/4 склянки цукру, збийте все віночком до утворення однорідної маси.
тістечка
2. Підігрійте молоко, але не кип'ятити, потім розмішайте в ньому ¼ склянки цукру. Тонкою цівкою влийте молоко до жовтків і енергійно перемішайте, щоб жовтки не згорнулися.
тістечка
3. Перелийте масу назад в каструлю, надішліть її на слабкий вогонь.
тістечка
4. Постійно перемішуйте все віночком, щоб запобігти появі грудок.
тістечка
5. Встановіть сито над глибокою мискою і влийте крем, штам его.
тістечка
6. В самому кінці додайте в крем вершкове масло і ваніль, перемішайте віночком і накрийте плівкою, відправте в холодильник на кілька годин.
тістечка
7. У миску викладіть шоколадні чіпси, нагрійте вершки і влийте їх до шоколаду.
тістечка
8. Залиште суміш на 5 хвилин, потім гарненько перемішайте до отримання однорідної маси.
тістечка
9. У каструлю налийте 0, 5 склянки молока, додайте воду, 2 ложки цукру і 4 ложки вершкового масла, надішліть каструлю на вогонь.
тістечка
10. Доведіть суміш до кипіння і додайте разом всю муку.
тістечка
11. Енергійно перемішайте лопаткою, щоб сформувався кого з тіста.
тістечка
12. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 3 хвилини, потім вбийте 3 яйця і додайте білки, ваніль, перемішайте.
тістечка
13. Викладіть в кондитерський мішок тісто і відсадити еклери на деко з пергаментом.
тістечка
14. Випікайте еклери при 220 градусах 10 хвилин, потім зменшите температуру до 180 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Остудіть еклери, потім зробіть глибокий прокол з одного боку.
тістечка
15. За допомогою кондитерського мішка начините кожен еклер кремом.
тістечка
16. Опустіть тістечко однією стороною в шоколадний ганаш і викладіть на стіл для застигання.
тістечка
17. Прикрасьте тістечка білим шоколадом. Залиште на деякий час, а потім подавайте.

Схожі рецепти