Пиріг «еклер»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку з заварного тіста, але не любите довго возитися з штучними тістечками, то пропоную приготувати ось такий пиріг. Дивіться рецепт!
Для приготування цього пирога можна використовувати абсолютно будь-який крем. Можна приготувати заварний, а можна зробити сирний. Перед наповненням пирога кремом, основу можна змастити джемом. Дуже смачно!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 140 грам
- Яйце - 5-6 штук
- Вершки від 33% - 300 грам
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Шоколад - 50 грам
Для приготування заварного тіста доведіть до кипіння молоко і вершкове масло.
Всипте в киплячу масу всю муку і швидко її перемішайте дерев'яною ложкою, щоб мука вся відразу заварилася. Мисліть лопаткою і потримайте на вогні ще 2-3 хвилини. Потім остудіть до теплого стану.
В охолоджене тісто по одному втручайтеся яйця. Воно повинно вийти еластичним, але тримає форму.
За допомогою кондитерського мішка розподіліть тісто по дну форми для випічки. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин. Готову основу остудіть.
За допомогою кондитерського мішка розподіліть тісто по дну форми для випічки. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин. Готову основу остудіть.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Викладіть крем на основу пирога.
Полийте розтопленим шоколадом і приберіть в холодильник на 1 час.
Потім наріжте на шматочки і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Потім наріжте на шматочки і угощайтесь.
Приємного чаювання!