Еклер з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших десертів - це еклери. Ніжні, повітряні, м'які тістечка з кремом усередині. Розповім вам про те, як приготувати еклер з заварним кремом, а також з шоколадною глазур'ю.
Еклери - це дуже смачний десерт, їх також можна використовувати для приготування тортів. Для начинки можна використовувати не тільки заварний крем, а згущене молоко або сирну начинку (що дуже актуальна влітку). Еклери подають до столу вже добре охолодженими.
- Молоко - 450 мілілітрів(300 мл для крему, 125 мл для тесту, 1, 5 ст. L. Для глазурі)
- Цукор - 0, 5 склянки(0, 5 ст. Для тіста, 2 немає. L. Для крему)
- Борошно - 1 Склянка(3 ст. L. Для крему, 1 ст. Для тіста)
- Жовтки - 3 штуки
- Ваніль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. Для крему, 1 немає. L. Для глазурі)
- Вершкове масло - 3/4 склянки(1 ст. L. Для крему, 0, 5 ст. Для тіста)
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 4 штуки
- Цукрова пудра - 3/4 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
1
Для крему: в сотейник влийте молоко і відправте його на вогонь.
2
Тим часом з'єднайте борошно з цукром, перемішайте і додайте курячі жовтки, збийте вінчиком.
3
Тонкою цівкою вливайте гаряче молоко в миску до жовтків і борошні з цукром, збивайте все віночком.
4
Перелийте утворену масу назад в сотейник і відправте на вогонь. Варіть крем до утворення густої маси, потім ретельно збивайте протягом декількох секунд.
5
Додайте вершкове масло і ваніль, гарненько перемішайте і зніміть з вогню.
6
Накрийте каструлю харчовою плівкою і залиште до охолодження.
7
Для тіста: в каструлі змішайте молоко, воду, вершкове масло, цукор, сіль і відправте все на вогонь, доведіть масу до кипіння.
8
Як тільки помітили, що рідина закипіла, відразу ж всипте борошно і енергійно перемішайте дерев'яною лопаткою до утворення єдиного кома.
9
У трохи остигле тісто введіть по одному яйця, тісто виходить еластичне і м'яке.
10
Деко застеліть пергаментом і викладіть по столовій ложці тесту на невеликій відстані один від одного.
11
Надішліть деко в розігрітий до 220 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшите температуру до 180 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин.
12
Дістаньте еклери і зніміть їх з дека, остудіть і в кожному зробіть гострим ножем невеликі отвори (кишеньки).
13
Ложкою або за допомогою кондитерського мішка начините заварним кремом остиглі еклери.
14
Змішайте цукрову пудру з какао, потім влийте тепле молоко і ваніль, збийте все до утворення гладкої маси.
15
Занурте кожен еклер в шоколадну глазур і залиште до її застигання. Насолоджуйтесь смачною випічкою.