Тірамісу з «Beylisom»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт класичного десерту тірамісу відомий вже по всьому світу, а не тільки на його батьківщині - в сонячної і теплої Італії. Щоб урізноманітнити цей десерт, в рецепт можна додати лікер"Бейліс" .
Опис приготування:
Якщо ви не знаєте, як приготувати тірамісу з"Бейлісом" , то в цьому рецепті ви знайдете підказку. Цей ідеальний класичний італійський десерт стане прикрасою вашого столу на будь-якій вечірці. Не бійтеся експериментів!
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 100 грам
- Маскарпоне - 500 грам
- Палички"Савоярді" - 500 грам
- Кава - 350 мілілітрів
- "Бейлі" - 3 Ст. Ложки
- Какао порошок - 1 Ст. Ложка
Розділіть білки і жовтки. Останні розітріть з цукром або цукровою пудрою до світло-жовтого кольору. Введіть до жовтків маскарпоне, добре перемішавши сир ложкою. Білки охолодіть і збийте, вони повинні збільшитися як мінімум удвічі. Введіть білки до сиру і жовтків, акуратно перемішуючи.
Заваріть міцну каву. Якщо у вас немає натурального, підійде і розчинна. Додайте в каву три столові ложки лікеру"Бейліс" . Змочіть в кава печиво.
Викладіть перший шар паличок в скляне блюдо. Решта потрібні будуть для другого шару.
Викладіть половину сирної маси на перший шар печива.
Тепер - знову шар паличок"Савоярді" , змочених в каві і"Бейліс" .
Залишок сирної маси викладіть зверху печива (другим шаром).
Присипте десерт какао. Деякі люблять використовувати для цього тертий шоколад або ж кави. Поставте тірамісу на кілька годин в холодильник, щоб десерт як слід просочився. Подавайте порційно, розрізавши десерт на шматочки.