Тирамісу в склянці
(покроковий рецепт з фото)
Вишуканий десерт тепер можна приготувати дуже просто. Для ласунів і любителів полуничних десертів - рецепт тірамісу в склянці!
Для приготування тірамісу в склянці необов'язково використовувати дорогий сир маскарпоне. Цілком достатньо взяти сметану і жирні вершки. Я беру найситішу сметану (можете сміливо брати домашню) і вершки 30 %. З них я і готую крем.
- Вершки - 80 грам
- Крем - 50 грам
- Полуниця - 20 грам
- Кава заварний - 200 мілілітрів
- Яєчні жовтки - 1 штука
- Какао-порошок - 5 грам
- Коньяк - 20 грам
- Цукор пудра - 10 грам
- Savojardi - 50 грам
Для початку збийте блендером вершки (можете трохи полуниці додати), потім додайте сметану, ще раз збийте. Виходить дуже густий крем.
Додайте перетертий з цукровою пудрою жовток, перемішайте все до однорідної маси. Бісквіт савоярді вимочіть в розчині кави і коньяку. У склянку викладіть 1 столову ложку крему, потім 1 вимочений в кави бісквіт савоярді.
Далі половину що залишився крему, поверх крему - другий бісквіт савоярді, також вимочений в кави і коньяку. Верхнім шаром викладіть залишився крем.
Надішліть тірамісу в склянці на пару годин в холодильник. Перед подачею прикрасьте какао і полуницею. Смачного!