Тірамісу по Селезньової
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приємно здивувати гостей не нудним, оригінальним, а головне - власноруч приготованим десертом, тоді дивіться і записуйте рецепт тірамісу від Селезньова і готуйте вже зараз!
Тірамісу, мені здається, багато хто встиг приготувати в домашніх умовах. Але ось чи багато хто з вас готували самостійно основу, а саме - печиво "савоярді"? Та й крем - це не просто сир маскарпоне, а цілий витвір мистецтва! Щоб приготувати тірамісу від Селезньова, запасіться терпінням і часом, процес простий, але трудомісткий, вимагає багато деталей. До речі, по бажанню, можете в тірамісу додати вишню.
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 8 штук
- Цукор - 500 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 270 мілілітрів
- Мелену каву - 50 грам
- Вино - 100 мілілітрів
- Маскарпоне - 750 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложка
Спочатку варто приготувати тісто для "савоярді" і запекти самі печива.
Візьміть половину яєць, Мартенс відділи Желтков. Збийте окремо жовтки зі столовою ложкою цукру, а також білки. Спочатку додайте пару крапель лимонного соку, а коли білки вже будуть збиті, додайте 2 ст.Л. Цукру.
Потім одну третину збитих білків додайте в збиті жовтки і акуратно перемішайте; потім отримані жовтки з білками додайте в білки, що залишилися і знову перемішайте.
3 ст.Л. Борошна змішайте з крохмалем, просіюючи додавайте в яєчну масу, постійно помішуючи.
Готове тісто на "савоярді" помістіть в кондитерський мішок, деко застеліть пергаментом, духовку розігрійте до 220 градусів.
Викладайте тісто паличками в довжину по 10 см, шириною 2 см.
Випікати - 7-8 хвилин.
Візьміть половину яєць, Мартенс відділи Желтков. Збийте окремо жовтки зі столовою ложкою цукру, а також білки. Спочатку додайте пару крапель лимонного соку, а коли білки вже будуть збиті, додайте 2 ст.Л. Цукру.
Потім одну третину збитих білків додайте в збиті жовтки і акуратно перемішайте; потім отримані жовтки з білками додайте в білки, що залишилися і знову перемішайте.
3 ст.Л. Борошна змішайте з крохмалем, просіюючи додавайте в яєчну масу, постійно помішуючи.
Готове тісто на "савоярді" помістіть в кондитерський мішок, деко застеліть пергаментом, духовку розігрійте до 220 градусів.
Викладайте тісто паличками в довжину по 10 см, шириною 2 см.
Випікати - 7-8 хвилин.
Поки в духовці підходять "савоярді", зваріть мелену каву, дайте злегка охолонути і додайте в нього вино.
Це буде наш кавово-винний сироп для просочення, його варто ще процідити.
Це буде наш кавово-винний сироп для просочення, його варто ще процідити.
Готовим "савоярді" дайте охолонути. Доступ себе до вершків.
Візьміть залишилися яйця. Мартенс відділи Желтков.
Змішайте 200 грам цукру з 70 мл води. Розмішайте, поставте на невеликий вогонь. Сироп буде готовий, коли, зачерпнувши його ложкою і опустивши цукрову суміш в холодну воду, ви зможете пальцями сформувати з цієї цукрової консистенції кулька. В ідеалі перевіряється температура сиропу, вона повинна бути 121 градусів.
Візьміть залишилися яйця. Мартенс відділи Желтков.
Змішайте 200 грам цукру з 70 мл води. Розмішайте, поставте на невеликий вогонь. Сироп буде готовий, коли, зачерпнувши його ложкою і опустивши цукрову суміш в холодну воду, ви зможете пальцями сформувати з цієї цукрової консистенції кулька. В ідеалі перевіряється температура сиропу, вона повинна бути 121 градусів.
Поки вариться сироп, збийте жовтки, желатин залийте 40 мл води і дайте йому розчинитися.
Як тільки сироп звариться, прямо гарячим додайте його в збиті жовтки.
І міксером перемішайте. Сироп може "на льоту" застигати, не дивуйтесь.
Білки збийте з лимонним соком і 100 грамами цукру.
Желатин набряклий розчиніть на водяній бані, додайте в нього ложку маскарпоне, перемішайте, потім додайте желатин в жовтки.
Потім слід додати в жовтки весь інший маскарпоне і ретельно розмішати вінчиком.
Також додайте в крем збиті білки, рухом вгору-вниз їх замісіть.
Білки збийте з лимонним соком і 100 грамами цукру.
Желатин набряклий розчиніть на водяній бані, додайте в нього ложку маскарпоне, перемішайте, потім додайте желатин в жовтки.
Потім слід додати в жовтки весь інший маскарпоне і ретельно розмішати вінчиком.
Також додайте в крем збиті білки, рухом вгору-вниз їх замісіть.
Савоярді готові, крем і просочення - теж. Тепер зберіть тірамісу: просочіть тільки з одного боку кожну печеньку, сухий стороною викладіть вниз. Зверху рівномірно викладіть крем.
Надішліть в холодильник на пару годин, а краще на ніч, щоб тірамісу просочилося, а крем застиг.
Надішліть в холодильник на пару годин, а краще на ніч, щоб тірамісу просочилося, а крем застиг.
Готове тірамісу від Селезньова перед подачею можете посипати какао-порошком або тертим шоколадом, а також прикрасити листочками м'яти. Смачного!