Тірамісу на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім необов'язково йти в італійський ресторан, щоб спробувати цей смачний десерт, адже його досить легко можна приготувати самому. Так давайте влаштуємо невеличкий сюрприз своїм домашнім!
Насправді необов'язково бути професійним кухарем, щоб зробити щось дійсно смачне і зараз ви побачите це на прикладі мого рецепту приготування тірамісу на швидку руку. Цей чудовий італійський десерт зараз з легкістю можна зробити самостійно, причому часу приготування багато не займе. Це раніше маскарпоне і савоярді були чимось з розряду фантастики, а тепер все це вільно можна купити в магазині, а значить, приготувати тірамісу на швидку руку в домашніх умовах ми дуже навіть можемо. Причому смак у цього десерту вийде просто приголомшливий, нітрохи не гірше, ніж у італійських кухарів, самі спробуйте.
- Печиво Савоярді - 24 штук
- Маскарпоне - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 75 грам
- Заварне кави - 1 Склянка
- Темний шоколад тертий - 3-4 Ст. Ложок
Отже, акуратно розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків, жовтки перетираємо з цукром.
Білки в окремому посуді збиваємо в міцну піну.
Тепер з'єднуємо збиті білки і жовтки і акуратно перемішуємо їх силіконової лопаткою.
Додаємо маскарпоне і також акуратно перемішуємо.
Тепер половину печива (12 штук) обмакиваем з усіх боків в каві і викладаємо у форму.
Рясно змащуємо його половиною приготованого крему.
Потім знову викладаємо печиво, просочене кави.
Зверху кладемо залишився крем, рівномірно його розподіляємо.
Тепер ставимо тірамісу на кілька годин в холодильник.
А безпосередньо перед подачею посипаємо його тертим шоколадом або какао. Приємного всім апетиту!