Тірамісу на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Зовсім необов'язково йти в італійський ресторан, щоб спробувати цей смачний десерт, адже його досить легко можна приготувати самому. Так давайте влаштуємо невеличкий сюрприз своїм домашнім!
Опис приготування:
Насправді необов'язково бути професійним кухарем, щоб зробити щось дійсно смачне і зараз ви побачите це на прикладі мого рецепту приготування тірамісу на швидку руку. Цей чудовий італійський десерт зараз з легкістю можна зробити самостійно, причому часу приготування багато не займе. Це раніше маскарпоне і савоярді були чимось з розряду фантастики, а тепер все це вільно можна купити в магазині, а значить, приготувати тірамісу на швидку руку в домашніх умовах ми дуже навіть можемо. Причому смак у цього десерту вийде просто приголомшливий, нітрохи не гірше, ніж у італійських кухарів, самі спробуйте.
- Печиво Савоярді - 24 штук
- Маскарпоне - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 75 грам
- Заварне кави - 1 Склянка
- Темний шоколад тертий - 3-4 Ст. Ложок
Отже, акуратно розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків, жовтки перетираємо з цукром.
Білки в окремому посуді збиваємо в міцну піну.
Тепер з'єднуємо збиті білки і жовтки і акуратно перемішуємо їх силіконової лопаткою.
Додаємо маскарпоне і також акуратно перемішуємо.
Тепер половину печива (12 штук) обмакиваем з усіх боків в каві і викладаємо у форму.
Рясно змащуємо його половиною приготованого крему.
Потім знову викладаємо печиво, просочене кави.
Зверху кладемо залишився крем, рівномірно його розподіляємо.
Тепер ставимо тірамісу на кілька годин в холодильник.
А безпосередньо перед подачею посипаємо його тертим шоколадом або какао. Приємного всім апетиту!