Теплий салат з топінамбура
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, як приготувати топінамбур - рекомендую теплий салат з топінамбура. Відмінне блюдо для знайомства з цим чудовим продуктом.
Топінамбур - штука невідома в наших краях, а даремно - адже це не тільки корисний, але ще і дуже смачний овоч. Чимось він злегка схожий на артишок, але взагалі - унікальний і не схожий ні на що. Багато, коли до них потрапляє в руки топінамбур, знати не знають, що з нього приготувати - в такому випадку рекомендую ось цей простенький в приготуванні теплий салат з топінамбура. Просто і смачно.
- Топінамбур - 500 грам
- Лимон - 2 штуки
- Гілочка чебрецю - 4-5 штук
- Пучок базиліка - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Помідори черрі - 12 штук
- Сир козячий - 200 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
Спершу займаємося топінамбуром. Моєму, чистимо й нарізаємо шматочками, як на картоплю фрі. Нарізаний топінамбур відразу ж опускаємо в миску води з лимоном - інакше овоч почорніє.
Викладаємо одним шаром топінамбур в жаростійку форму, скроплюємо оливковою олією, додаємо півсклянки води, сіль і перець. Посипаємо чебрецем і запікаємо приблизно 1 час при 190 градусах.
У блендері збиваємо півчашки оливкової олії, базилік, петрушку і часник. До однорідності.
Помідори черрі обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи.
Козій сир нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді без масла буквально 1 хвилину - скоріше навіть підігріваємо, ніж обсмажуємо.
У салатницю викладаємо помідори черрі, топінамбур і сир. Поливаємо трав'яний сумішшю з блендера, перемішуємо і негайно подаємо - поки не охололо.