Рецепт Теплий салат з квасолею фото

Теплий салат з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі цікаве і дуже смачна страва - теплий салат з квасолею. Приготуйте його за цим рецептом і ви точно здивуєте всіх незабутнім смаком.

Опис приготування:

Секрет приготування цього теплого салату з квасолею - у використанні цікавих спецій і оригінальний підхід до варіння квасолі. Докладні інструкції допоможуть впорається з цією стравою навіть початківцю кулінарові.

  • Квасоля - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Гілочка чебрецю - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Бекон або грудинка - 250 грам
  • Luk -šalot - 1 штука
  • Маслини - 100 грам
  • Петрушка - 50 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
  • Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
теплий салат з квасолею - фото крок 1
1. Рецепт приготування теплого салату з квасолею досить простий, незважаючи на велику кількість необхідних інгредієнтів. Основна складова - квасоля, повинна бути попередньо замочена в холодній воді мінімум на 8-10 годин.
теплий салат з квасолею - фото крок 2
2. Після цього воду з квасолі необхідно злити і викласти її в глибоку каструлю.
теплий салат з квасолею - фото крок 3
3. Цибулину очистити. Акуратно проткнути його гвоздикою і відправити в каструлю.
теплий салат з квасолею - фото крок 4
4. Морква вимити, очистити і нарізати на 2-3 частини. Надіслати до квасолі.
теплий салат з квасолею - фото крок 5
5. Залити все холодною водою. Додати лавровий лист і чебрець. Надіслати на вогонь і варити близько 45-50 хвилин на повільному вогні. Злегка посолити за смаком.
теплий салат з квасолею - фото крок 6
6. На сковороду налити буквально кілька крапель олії і добре його розігріти. Грудинку нарізати невеликими кубиками і відправити на сковороду. Смажити до золотистої скоринки.
теплий салат з квасолею - фото крок 7
7. Саме час зайнятися заправкою. Часник очистити і пропустити через прес. Додати до нього оливкову олію, бальзамічний оцет, гірчицю. Все ретельно змішати до однорідної консистенції. Посолити і поперчити за смаком.
теплий салат з квасолею - фото крок 8
8. Помідор і цибулю-шалот вимити і просушити. Нарізати невеликими шматочками. Петрушку нарізати крупно. Змішати всі з жменею маслин, беконом і готової квасолею.
теплий салат з квасолею - фото крок 9
9. Теплий салат з квасолею в домашніх умовах майже готовий. Залишилося тільки полити його заправкою і побризкати оливковою олією перед подачею.

Схожі рецепти