Телятина по-німецьки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам блюдо, яке послужить ситним буденним обідом і прекрасним частуванням для гостей. Телятина по-німецьки готується з зеленню, такий як чебрець, ялівець і пряної гвоздикою. Спробуйте.
Телятина по-німецьки маринується близько тижня і готується після ще три години. Але це того варте! Рецепт телятини по-німецьки - дуже древній, дійшов до наших днів завдяки неймовірному смаку телятини. Подавайте телятину з вашим улюбленим соусом. Я подаю зі сметаною, щоб не перебивати смак м'яса, а тільки підкреслювати його ніжною сметаною. Надаю вам покроковий рецепт телятини по-німецьки.
- Телятина - 1 кілограм
- Вода - 300 мілілітрів
- Білий винний оцет - 300 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Гілочки чебрецю - 3-4 штук
- Ягоди ялівцю - 4-6 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Бутони гвоздики - 3-4 штук
- Морква - 500 грам
- Корінь петрушки - 2 штуки
- Стебло селери - 1 штука
- Вершкове масло - 100-150 грам
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
- Крем - 200 мілілітрів
Спочатку зробимо бульйон. Наріжте цибулю, морква, корінь петрушки, стебло селери, помістіть все в каструлю з водою, доведіть до кипіння, додайте ягоди ялівцю, гілочки чебрецю, лавровий лист, бутони гвоздики і винний оцет. Поваріть все разом 15 хвилин.
Дайте бульйону охолонути. Потім викладіть в контейнер шматок телятини і залийте бульйоном, тепер уже маринадом. Залиште телятину маринуватися в щільно закритому контейнері в холодильнику близько тижня.
Через тиждень дістаньте телятину і просушіть її паперовою серветкою або кухонним рушником.
Увімкніть духовку розігріватися на 180 градусів. Тим часом обсмажте шматок телятини з усіх боків на вершковому маслі, по 4 хвилини на кожну сторону.
Розігрійте в каструлі маринад.
Покладіть телятину в посуд для випікання, залийте маринадом і помістіть в розігріту на 180 градусів духовку. Випікайте телятину 2, 5 годину. Після години дістаньте блюдо, переверніть телятину і помістіть назад в духовку.
Після випікання розріжте телятину на скибочки і подавайте зі сметаною.