Тефтелі з підливою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю тюфтельки, їх можна подати до гарніру на обід або на вечерю. Розповім, як приготувати тефтелі з підливою в духовці. Дуже простий і смачний рецепт страви, яке можна їсти кожен день.
Можна зробити тефтелі з яловичого, свинячого, курячого, індичого або змішаного видів фаршу. До нього можна додавати овочі та спеції за смаком. Якщо не любите вершковий соус, то приготуйте тефтелі в томатному. До столу тефтелі подають гарячими до гарніру з макаронів, каші або картоплі.
- Борошно - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Свинячий фарш - 450 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Бульйон - 3 склянки
- Вершки - 50 мілілітрів
1
У миску викладіть обидва види фаршу, додайте сіль, перець, мускатний горіх, панірувальні сухарі, яйце і влийте молоко, перемішайте.
2
Половину борошна викладіть в тарілку, сформуйте кульки з тіста і обваляйте кожен в борошні.
3
Викладіть кульки на змащену олією форму для запікання і випікайте в розігрітій до 230 градусів духовці близько 25 хвилин, потім переверніть тефтелі і випікайте ще 5-7 хвилин.
4
В цей же час в банку викладіть решту борошна, влийте бульйон і перемішайте гарненько, додайте збиті вершки і дрібку солі, струсіть банку.
5
Дістаньте фрикадельки і злийте утворився жир, влийте приготовлену підливу і знову відправте на 5-10 хвилин в духовку.
6
Подавайте тефтелі гарячими з будь-яким гарніром або салатом.