Тефтелі з індички в пікантному соусі
(покроковий рецепт з фото)
У вас є індиче фарш і якраз захотілося чогось ситного? Можна, можливо, звичайно, приготувати котлети, але вони вже порядком набридли. Тому пропоную зробити класні тюфтельки з індички.
Сьогодні поділюся з вами, як приготувати тефтелі з індички в пікантному соусі. Блюдо абсолютно універсальне: і в будні буде зустрінуте "на ура", і в свята. Виходить ароматно, соковиті і, звичайно ж, дуже смачно. Не забудьте про гарнір! Сюди підійдуть пюре, крупи або овочі.
- Фарш з індички - 1 кілограм
- Сир - 150 грам
- Мал "жасмин" - 250 грам
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Пекінська капуста - 150 грам
- Перець чилі - 30 грам(jguchii)
- Вода - 2 L(1 літр - підготовка тефтелей;
1 літр - подлівной) - Гвоздика - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 7 штук
- Насіння фенхелю - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Солодкий соус чилі - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Заголовок для палітурки - 200 грам(100 грам - тефтелі;
100 грам - подлівной) - Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - підготовка тефтелей;
1 ст. Ложка - подлівной;
2 ст. Ложки - змастити форму для запікання) - Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
Підготуємо всі інгредієнти. Очищаємо овочі, промиваємо в проточній холодній воді. Я використовував раніше приготований і заморожений фарш. 900 г філе індички прокурений через м'ясорубку з однієї великої цибулиною, двома зубчики часнику і пучком петрушки. Додати одне яйце, посолити, поперчити і все ретельно перемішати.
У фарш додамо рис і 100 грам кукурудзяного борошна. Все ретельно перемішати до однорідної маси.
Скачує з фаршу тюфтельки.
Далі додаємо в високу сковороду 2 ст. Ложки оливкової олії. Кладемо всередину тефтелі і заливаємо 1 літром води. Ставимо на сильний вогонь і варимо приблизно 7-8 хвилин після закипання.
Після закінчення часу викладаємо тефтелі на паперові рушники, щоб зайва вода стекла.
Поки тефтелі обварюються, дрібно порубати часник і пекучий перець, а також дрібно нашаткувати пекінську капусту.
У сковороду наливаємо 1 ст. Ложку оливкової олії і швидко обсмажуємо часник і пекучий перець до утворення коричневого відтінку часнику на сильному вогні.
Додаємо до часнику пекінську капусту, обсмажуємо при середньому вогні близько 5 хвилин до часткового розм'якшення капусти.
Вливаємо в основу підливи 0, 5 літра води, додаємо всі наші спеції. Перемішуємо. Ставимо на тихий вогонь на 20 хвилин і накриваємо кришкою, періодично помішуючи. Через 20 хвилин вливаємо в підливу вино, перемішуємо і накриваємо кришкою на 10 хвилин. Потім додаємо соус чилі і соєвий соус. Перемішуємо. Накриваємо кришкою ще на 15 хвилин, періодично помішуючи.
Приблизно за 5 хвилин до закінчення часу готування підливи борошно, що залишилося обсмажуємо на сухій сковороді до появи злегка коричневого відтінку.
Додаємо борошно в підливу і енергійно перемішуємо до вбирання всієї рідини. Після цього швидко додаємо 0, 5 літра гарячої води і заважаємо до загустіння.
Коли підлива готова, натираємо сир на середній терці.
Форму для запікання змащуємо 2 ст. Ложками оливкової олії. Викладаємо наші остиглі тефтелі, заливаємо підливою і посипаємо сиром. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Після закінчення 15 хвилин дістаємо нашу форму і накриваємо її фольгою. Проколюємо зубочисткою дірочки. Відправляємо назад в духовку ще на 15 хвилин.
Готово! Рекомендую подавати з ложкою сметани і з гарніром з овочів на пару. Смачного!