Рецепт Тефтелі з індички в пікантному соусі фото

Тефтелі з індички в пікантному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Зелень
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У вас є індиче фарш і якраз захотілося чогось ситного? Можна, можливо, звичайно, приготувати котлети, але вони вже порядком набридли. Тому пропоную зробити класні тюфтельки з індички.

Опис приготування:

Сьогодні поділюся з вами, як приготувати тефтелі з індички в пікантному соусі. Блюдо абсолютно універсальне: і в будні буде зустрінуте"на ура" , і в свята. Виходить ароматно, соковиті і, звичайно ж, дуже смачно. Не забудьте про гарнір! Сюди підійдуть пюре, крупи або овочі.

  • Фарш з індички - 1 кілограм
  • Сир - 150 грам
  • Мал"Жасмин" - 250 грам
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Пекінська капуста - 150 грам
  • Перець чилі - 30 грам(jguchii)
  • Вода - 2 L(1 літр - підготовка тефтелей;
    1 літр - подлівной)
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 7 штук
  • Насіння фенхелю - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Солодкий соус чилі - 50 мілілітрів
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Заголовок для палітурки - 200 грам(100 грам - тефтелі;
    100 грам - подлівной)
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - підготовка тефтелей;
    1 ст. Ложка - подлівной;
    2 ст. Ложки - змастити форму для запікання)
  • Сіль - За смаком
  • Мелений чорний перець - За смаком
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 1
Підготуємо всі інгредієнти. Очищаємо овочі, промиваємо в проточній холодній воді. Я використовував раніше приготований і заморожений фарш. 900 г філе індички прокурений через м'ясорубку з однієї великої цибулиною, двома зубчики часнику і пучком петрушки. Додати одне яйце, посолити, поперчити і все ретельно перемішати.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 2
У фарш додамо рис і 100 грам кукурудзяного борошна. Все ретельно перемішати до однорідної маси.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 3
Скачує з фаршу тюфтельки.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 4
Далі додаємо в високу сковороду 2 ст. Ложки оливкової олії. Кладемо всередину тефтелі і заливаємо 1 літром води. Ставимо на сильний вогонь і варимо приблизно 7-8 хвилин після закипання.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 5
Після закінчення часу викладаємо тефтелі на паперові рушники, щоб зайва вода стекла.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 6
Поки тефтелі обварюються, дрібно порубати часник і пекучий перець, а також дрібно нашаткувати пекінську капусту.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 7
У сковороду наливаємо 1 ст. Ложку оливкової олії і швидко обсмажуємо часник і пекучий перець до утворення коричневого відтінку часнику на сильному вогні.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 8
Додаємо до часнику пекінську капусту, обсмажуємо при середньому вогні близько 5 хвилин до часткового розм'якшення капусти.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 9
Вливаємо в основу підливи 0, 5 літра води, додаємо всі наші спеції. Перемішуємо. Ставимо на тихий вогонь на 20 хвилин і накриваємо кришкою, періодично помішуючи. Через 20 хвилин вливаємо в підливу вино, перемішуємо і накриваємо кришкою на 10 хвилин. Потім додаємо соус чилі і соєвий соус. Перемішуємо. Накриваємо кришкою ще на 15 хвилин, періодично помішуючи.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 10
Приблизно за 5 хвилин до закінчення часу готування підливи борошно, що залишилося обсмажуємо на сухій сковороді до появи злегка коричневого відтінку.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 11
Додаємо борошно в підливу і енергійно перемішуємо до вбирання всієї рідини. Після цього швидко додаємо 0, 5 літра гарячої води і заважаємо до загустіння.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 12
Коли підлива готова, натираємо сир на середній терці.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 13
Форму для запікання змащуємо 2 ст. Ложками оливкової олії. Викладаємо наші остиглі тефтелі, заливаємо підливою і посипаємо сиром. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 14
Після закінчення 15 хвилин дістаємо нашу форму і накриваємо її фольгою. Проколюємо зубочисткою дірочки. Відправляємо назад в духовку ще на 15 хвилин.
тефтелі з індички в пікантному соусі - фото крок 15
Готово! Рекомендую подавати з ложкою сметани і з гарніром з овочів на пару. Смачного!

Схожі рецепти