Тефтелі в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі в сметанному соусі - відмінне блюдо для всієї родини! Ви приготуєте його швидко і зможете нагодувати цілу армію обжоріков. Як гарнір підійдуть будь-які овочі, салатики або пюре.
Випав мені якось посеред тижня вихідний. Я так давно про нього мріяла! думала, поніжитися в ліжку, не поспішаючи вип'ю чашечку кави і займуся, нарешті, собою! але, як це часто буває, мої плани рухнули, як тільки звістка про те, що «мені нема чого робити» дійшла до моєї подруги. Вона подзвонила, попросила доглянути за її п'ятирічної малятком (мені здається, в цей час щось трапилося зі зв'язком і вона не чула моїх відмовок) і вже через 10 хвилин дитина з металофоні в руках був у мене. «Тільки півгодинки», тікаючи, крикнула подруга. Знаємо ми ці жіночі «півгодинки». Джерело! .. Малятко відразу заявила, що хоче їсти. На питання, чого ж вона бажає, і чекаючи почути у відповідь щось фруктово-шоколадне, мене збив з ніг вигук «М'яса! ». Що ж, дівчинка в тата пішла, щасливою буде, вирішила я і попленталася до холодильника.
Благо, напередодні я накрутила свинячого фаршу. Що ж, будемо пригощати голодне дитя тефтелями в сметанному соусі. Блюдо - ніжне, ситне і любимо малечею. До того ж, швидко готується. Під барабанний дріб металофона я взялася за куховарство.
Для тефтелей нам знадобиться 600 грам будь-якого м'ясного фаршу, склянку рису, середня цибулина, сіль, перець, яйце, трохи молока і панірувальних сухарів, а також рослинна і вершкове масло для смаження.
Для початку в двох склянках підсоленої води відваріть промитий рис. Поки він вариться (хвилин 15-17), візьмемося за фарш. Мелене м'ясо змішайте з дрібно посічений (або пропущеним через м'ясорубку) цибулею, приправити сіллю, поперчіть, вбийте яйце. Додайте у фарш трохи панірувальних сухарів і молока або кип'яченої води. Замість сухарів можна додати замочену в молоці і злегка віджату булочку або батон (пару шматочків). Злийте воду з відвареного рису і додайте до фаршу. Все перемішайте до однорідної маси. Ліпіть тюфтельки мокрими руками і викладайте їх в сковороду з прогрітим маслом (суміш з пари ложок рослинного і вершкового масла). Обсмажте з двох сторін. Для обсмажування кожного боку буде досить 3-5 хвилин.
(у вітальні затих металофон, що мене страшенно порадувало! Втім, посміхалася-то я даремно, як з'ясувалося пізніше. Малятко знайшла мою помаду і, стирчить язиком, малювала свого хом'яка-мутанта на скляному столику.)
А в той час, поки злісний хом'як «їв» мою улюблену помаду, я (все ще безтурботна) взялася за сметанний соус. Для нього нам знадобиться 25 грам борошна, 25 грам вершкового масла, 250 мілілітрів бульйону (можете халтурити і розвести улюблений бульйонний кубик) і 100 грам сметани. Сіль і перець - за смаком.
На сковороді розтопіть масло і додайте, постійно помішуючи, борошно. Злегка підсмажте її. Тонкою цівкою, енергійно заважаючи, влийте бульйон, потім додайте сметану. Варіть соус на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Додати сіль, поперчіть, викладіть тюфтельки. Тушьте ще хвилин 10. Виберіть одну тюфтельки і спробуйте. Приємного! Подавайте з рисом або картопляним пюре.
Мене ж очікував помадний хом'як, голодний (хоча вже і недовго) дитина і ще пару годин металофона музики…
- М'ясний фарш (будь-який) - 600 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 60 грам(25 грам - для соусу)
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 25 грам
- М'ясний бульйон - 250 мілілітрів
- Крем - 100 грам
Благо, напередодні я накрутила свинячого фаршу. Що ж, будемо пригощати голодне дитя тефтелями в сметанному соусі. Блюдо - ніжне, ситне і любимо малечею. До того ж, швидко готується. Під барабанний дріб металофона я взялася за куховарство.
Для тефтелей нам знадобиться 600 грам будь-якого м'ясного фаршу, склянку рису, середня цибулина, сіль, перець, яйце, трохи молока і панірувальних сухарів, а також рослинна і вершкове масло для смаження.
Для початку в двох склянках підсоленої води відваріть промитий рис. Поки він вариться (хвилин 15-17), візьмемося за фарш. Мелене м'ясо змішайте з дрібно посічений (або пропущеним через м'ясорубку) цибулею, приправити сіллю, поперчіть, вбийте яйце. Додайте у фарш трохи панірувальних сухарів і молока або кип'яченої води. Замість сухарів можна додати замочену в молоці і злегка віджату булочку або батон (пару шматочків). Злийте воду з відвареного рису і додайте до фаршу. Все перемішайте до однорідної маси. Ліпіть тюфтельки мокрими руками і викладайте їх в сковороду з прогрітим маслом (суміш з пари ложок рослинного і вершкового масла). Обсмажте з двох сторін. Для обсмажування кожного боку буде досить 3-5 хвилин.
(у вітальні затих металофон, що мене страшенно порадувало! Втім, посміхалася-то я даремно, як з'ясувалося пізніше. Малятко знайшла мою помаду і, стирчить язиком, малювала свого хом'яка-мутанта на скляному столику.)
А в той час, поки злісний хом'як «їв» мою улюблену помаду, я (все ще безтурботна) взялася за сметанний соус. Для нього нам знадобиться 25 грам борошна, 25 грам вершкового масла, 250 мілілітрів бульйону (можете халтурити і розвести улюблений бульйонний кубик) і 100 грам сметани. Сіль і перець - за смаком.
На сковороді розтопіть масло і додайте, постійно помішуючи, борошно. Злегка підсмажте її. Тонкою цівкою, енергійно заважаючи, влийте бульйон, потім додайте сметану. Варіть соус на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Додати сіль, поперчіть, викладіть тюфтельки. Тушьте ще хвилин 10. Виберіть одну тюфтельки і спробуйте. Приємного! Подавайте з рисом або картопляним пюре.
Мене ж очікував помадний хом'як, голодний (хоча вже і недовго) дитина і ще пару годин металофона музики…