Тефтелі курячі в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках смачного і простого в приготуванні основного блюда? Тоді спробуйте зробити тефтелі курячі в сметанному соусі в домашніх умовах - апетитні, соковиті, даний смакота.
Це досить простий рецепт тефтелей курячих в сметанному соусі, який стане справжньою знахідкою для тих, хто любить смачні страви без особливого клопоту. Доповнити соус можна найрізноманітнішими спеціями, свіжою зеленню або овочами за смаком.
- Куряче філе - 500-600 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Молоко - 50 мілілітрів
- Борошно - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Морква - 1 штука
- Спеції - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Куряче філе потрібно вимити під проточною водою і обсушити трохи. Пропустіть його через м'ясорубку і викладіть масу в глибоку миску. Очистіть часник і цибулину, також подрібніть їх в м'ясорубці. Додайте за смаком сіль, перець, улюблені спеції, свіжу подрібнену зелень.
2. У рецепті приготування тефтелей курячих в сметанному соусі найкраще використовувати невелику кількість молока (можна взяти вершки), щоб фарш вийшов більш соковитим. З отриманої маси сформуйте невеликі м'ясні кульки.
3. У невелику мисочку насипте борошно, обваляйте кожен м'ясної кульку з усіх боків. Можна при бажанні використовувати також і панірувальні сухарі.
4. На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії і обсмажте тефтелі на середньому вогні.
5. На окремій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажте очищену і натерту на дрібній тертці моркву. Додайте сметану і трохи томатної пасти для кольору. Всипте дрібку солі і перцю, доведіть все до кипіння. Тефтелі курячі в сметанному соусі в домашніх умовах можна довести до готовності і в духовці (при бажанні).
6. У киплячий соус викладіть обсмажені тефтелі, тушкуйте їх хвилин 10 на повільному вогні. Потім можна додати на сковороду трохи подрібненої зелені - і можна подавати блюдо до столу.