Рецепт Тефтелі курячі в сметанному соусі фото

Тефтелі курячі в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 10-13
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У пошуках смачного і простого в приготуванні основного блюда? Тоді спробуйте зробити тефтелі курячі в сметанному соусі в домашніх умовах - апетитні, соковиті, даний смакота.

Опис приготування:

Це досить простий рецепт тефтелей курячих в сметанному соусі, який стане справжньою знахідкою для тих, хто любить смачні страви без особливого клопоту. Доповнити соус можна найрізноманітнішими спеціями, свіжою зеленню або овочами за смаком.

  • Куряче філе - 500-600 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Борошно - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Крем - 200 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Морква - 1 штука
  • Спеції - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 1
1. Куряче філе потрібно вимити під проточною водою і обсушити трохи. Пропустіть його через м'ясорубку і викладіть масу в глибоку миску. Очистіть часник і цибулину, також подрібніть їх в м'ясорубці. Додайте за смаком сіль, перець, улюблені спеції, свіжу подрібнену зелень.
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 2
2. У рецепті приготування тефтелей курячих в сметанному соусі найкраще використовувати невелику кількість молока (можна взяти вершки), щоб фарш вийшов більш соковитим. З отриманої маси сформуйте невеликі м'ясні кульки.
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 3
3. У невелику мисочку насипте борошно, обваляйте кожен м'ясної кульку з усіх боків. Можна при бажанні використовувати також і панірувальні сухарі.
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії і обсмажте тефтелі на середньому вогні.
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 5
5. На окремій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажте очищену і натерту на дрібній тертці моркву. Додайте сметану і трохи томатної пасти для кольору. Всипте дрібку солі і перцю, доведіть все до кипіння. Тефтелі курячі в сметанному соусі в домашніх умовах можна довести до готовності і в духовці (при бажанні).
тефтелі курячі в сметанному соусі - фото крок 6
6. У киплячий соус викладіть обсмажені тефтелі, тушкуйте їх хвилин 10 на повільному вогні. Потім можна додати на сковороду трохи подрібненої зелені - і можна подавати блюдо до столу.

Схожі рецепти