Рецепт Тефтелі в мультиварці фото

Тефтелі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5-7

Бувають дні, коли стояти довго біля плити немає ніякої можливості. Цей рецепт і вірна подруга мультиварка стануть Вашим порятунком. А ароматний соус і тануть у роті тюфтельки сподобаються абсолютно всім.

Опис приготування:

Тефтелі прийшли до нас з кухні тюркських народів. Там, де вони були винайдені, їх варили в загальній гущі котла і подавали на блюді разом з густою підливою, близькою за консистенцією до соусу. Ця традиція зберігається і в сучасних європейських кухнях. Найприродніший соус для тефтелей - смажену цибулю, помідори, порей, селера, часник в м'ясному бульйоні, загущені борошном і підкислені сметаною або соком фруктів.

  • Фарш - 500 грам
  • Мал - 0, 5 склянки (при бажанні рис можна відварити, але це необов'язково.)
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
тефтелі в мультиварці - фото крок 1
Цибулю дрібно нарізати.
тефтелі в мультиварці - фото крок 2
Фарш змішати з рисом, яйцем, порізаною цибулею, сіллю і перцем. Добре вимішати.
тефтелі в мультиварці - фото крок 3
Сформувати тефтелі.
тефтелі в мультиварці - фото крок 4
Готуємо соус: необхідно змішати воду з борошном, сметаною і томатною пастою.
тефтелі в мультиварці - фото крок 5
Тефтелі скласти в мультиварку, залити отриманим соусом так, щоб він покривав їх повністю. Вибрати режим"Гасіння" . Час готування - 1 час.

Схожі рецепти