Рецепт Тефтелі без рису в мультиварці фото

Тефтелі без рису в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Для любителів м'яса існує маса рецептів і ось один з них. Щоб тефтелі без рису в мультиварці вийшли соковитими, м'якими і ніжними є один секрет. Який - я розповім в самому рецепті.

Приготувати тефтелі без рису в мультиварці дуже просто! Щоб вони не втратили форму - є один маленький секрет. Без рису вони нагадують фрикадельки. Дуже важливо правильно і акуратно вимісити фарш - тоді тюфтельки вийдуть не тільки смачними, але і дуже красивими. Замішаний фарш потрібно залишити на 20 хвилин, а вже після тефтелі обсмажуються і гасяться в томатному соусі в режимі "гасіння" (часу знадобиться 50 хвилин).

  • Фарш з індички - 600 грам (можна свинячий або яловичий)
  • Яйце - 1 штук
  • Цибуля - 1 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложок
  • Манька - 3-4 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (селера, паприка, чорний перець)
  • Борошно - 1 чайних ложок
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
тефтелі без рису в мультиварці - фото крок 1
1. У мене був фарш з індички і я вирішила трохи з ним поекспериментувати. При наявності мультиварки все страви готувати легше і швидше. Фарш можна брати і будь-який інший (якщо берете яловичину, то тюфтельки все-таки краще готувати з рисом, щоб вони не втратили форму). В даному випадку тефтелі готуються без додавання рису, але з манкою.
тефтелі без рису в мультиварці - фото крок 2
2. Змішуємо фарш з манною крупою і доводимо до однорідної консистенції.
тефтелі без рису в мультиварці - фото крок 3
3. Додаємо яйце, сіль і спеції, а також дрібно нарізану цибулю (можна потерти на тертці) і чайну ложку борошна. Знову все перемішуємо до однорідної консистенції.
тефтелі без рису в мультиварці - фото крок 4
4. Викладаємо фарш на площину і залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла. За цим рецептом виходить 14-16 тефтелек.
тефтелі без рису в мультиварці - фото крок 5
5. Для приготування соусу нам знадобляться спеції (змішайте їх в ступці, щоб вони рівномірно розподілилися в соусі), томатна паста і щіпка борошна. Змішайте щіпку борошна з невеликою кількістю теплої води (3-4 столові ложки), щоб не було грудочок, після чого додайте масу в томатну пасту зі спеціями. Перемішайте гарненько соус.

Схожі рецепти