Тефтелі без рису в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів м'яса існує маса рецептів і ось один з них. Щоб тефтелі без рису в мультиварці вийшли соковитими, м'якими і ніжними є один секрет. Який - я розповім в самому рецепті.
Приготувати тефтелі без рису в мультиварці дуже просто! Щоб вони не втратили форму - є один маленький секрет. Без рису вони нагадують фрикадельки. Дуже важливо правильно і акуратно вимісити фарш - тоді тюфтельки вийдуть не тільки смачними, але і дуже красивими. Замішаний фарш потрібно залишити на 20 хвилин, а вже після тефтелі обсмажуються і гасяться в томатному соусі в режимі "гасіння" (часу знадобиться 50 хвилин).
- Фарш з індички - 600 грам (можна свинячий або яловичий)
- Яйце - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложок
- Манька - 3-4 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (селера, паприка, чорний перець)
- Борошно - 1 чайних ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. У мене був фарш з індички і я вирішила трохи з ним поекспериментувати. При наявності мультиварки все страви готувати легше і швидше. Фарш можна брати і будь-який інший (якщо берете яловичину, то тюфтельки все-таки краще готувати з рисом, щоб вони не втратили форму). В даному випадку тефтелі готуються без додавання рису, але з манкою.
2. Змішуємо фарш з манною крупою і доводимо до однорідної консистенції.
3. Додаємо яйце, сіль і спеції, а також дрібно нарізану цибулю (можна потерти на тертці) і чайну ложку борошна. Знову все перемішуємо до однорідної консистенції.
4. Викладаємо фарш на площину і залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла. За цим рецептом виходить 14-16 тефтелек.
5. Для приготування соусу нам знадобляться спеції (змішайте їх в ступці, щоб вони рівномірно розподілилися в соусі), томатна паста і щіпка борошна. Змішайте щіпку борошна з невеликою кількістю теплої води (3-4 столові ложки), щоб не було грудочок, після чого додайте масу в томатну пасту зі спеціями. Перемішайте гарненько соус.