Рецепт Тефтелі м'ясні фото

Тефтелі м'ясні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Якщо не знаєте, чим порадувати себе або близьких, пропоную на замітку апетитні і досить прості в приготуванні тефтелі м'ясні в домашніх умовах з пікантним соусом.

Класичний рецепт тефтелей м'ясних в даному випадку доповнений одним досить цікавим інгредієнтом - це червоне вино в соусі. Блюдо виходить дивно ніжним і соковитим, так що його обов'язково варто спробувати.

  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Пластівці чилі перцю - 1 щіпка
  • Базилік - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 щіпка
  • Червоне вино - 100 мілілітрів
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • М'ясо - 600-700 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Хліб - 2 скибочки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
тефтелі м'ясні - фото крок 1
1. Скибочки хліба потрібно розламати і залити молоком. Залишимо їх так на час. Якщо під рукою немає молока, можна використовувати воду.
тефтелі м'ясні - фото крок 2
2. На сковороду налийте оливкова олія, розігрійте його. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками. Надішліть на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.
тефтелі м'ясні - фото крок 3
3. У глибоку миску надішліть пропущене через м'ясорубку м'ясо, обсмажену цибулю і віджатий від молока хліб. Vbeyte яйця, додайте панірувальні сухарі. Сіль і перець - за смаком, трохи пластівців гострого перцю. Ретельно перемішайте. Також в рецепт приготування тефтелей м'ясних можна додати трохи сушеної зелені або приправи за смаком.
тефтелі м'ясні - фото крок 4
4. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
тефтелі м'ясні - фото крок 5
5. На сковороді розігрійте олію, обсмажте тефтелі з двох сторін на сильному вогні.
тефтелі м'ясні - фото крок 6
6. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігрійте трохи рослинного масла, обсмажити пару хвилин подрібнений часник. Додайте томатний соус і червоне вино. Подрібніть свіжу зелень, додайте її в соус. При бажанні можна додати також свіжі помідори, нарізані маленькими кубиками. Тушкуйте трохи соус на середньому вогні.
тефтелі м'ясні - фото крок 7
7. Перекладіть тепер обсмажені тефтелі в соус, тушкуйте їх до готовності. Через 15-20 хвилин соковиті і смачні тефтелі м'ясні в домашніх умовах можна буде подавати до столу.

Схожі рецепти