Тефтелі м'ясні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, чим порадувати себе або близьких, пропоную на замітку апетитні і досить прості в приготуванні тефтелі м'ясні в домашніх умовах з пікантним соусом.
Класичний рецепт тефтелей м'ясних в даному випадку доповнений одним досить цікавим інгредієнтом - це червоне вино в соусі. Блюдо виходить дивно ніжним і соковитим, так що його обов'язково варто спробувати.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Пластівці чилі перцю - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- М'ясо - 600-700 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Хліб - 2 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 100 грам
1. Скибочки хліба потрібно розламати і залити молоком. Залишимо їх так на час. Якщо під рукою немає молока, можна використовувати воду.
2. На сковороду налийте оливкова олія, розігрійте його. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками. Надішліть на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.
3. У глибоку миску надішліть пропущене через м'ясорубку м'ясо, обсмажену цибулю і віджатий від молока хліб. Vbeyte яйця, додайте панірувальні сухарі. Сіль і перець - за смаком, трохи пластівців гострого перцю. Ретельно перемішайте. Також в рецепт приготування тефтелей м'ясних можна додати трохи сушеної зелені або приправи за смаком.
4. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
5. На сковороді розігрійте олію, обсмажте тефтелі з двох сторін на сильному вогні.
6. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігрійте трохи рослинного масла, обсмажити пару хвилин подрібнений часник. Додайте томатний соус і червоне вино. Подрібніть свіжу зелень, додайте її в соус. При бажанні можна додати також свіжі помідори, нарізані маленькими кубиками. Тушкуйте трохи соус на середньому вогні.
7. Перекладіть тепер обсмажені тефтелі в соус, тушкуйте їх до готовності. Через 15-20 хвилин соковиті і смачні тефтелі м'ясні в домашніх умовах можна буде подавати до столу.