Рецепт Тайський салат з куркою фото

Тайський салат з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Чи не знайте як нагодувати цілий десяток голодних ротів, та й ще й смачно і недорого? Пропоную вам приготувати тайський салат з куркою - дуже ситний, простий у приготуванні.

Опис приготування:

Додатковими стравами до цього салату добре підійдуть рис з брокколі або сьомга з шафраном, які прибули до нас з тієї ж тайської кухні.

  • Куряча грудка - 360 грам
  • М'ята, Braai - 10 грам
  • Соєвий соус - 30 грам
  • Кунжутну олію - 5 грам
  • Корінь імбиру - 10 грам
  • Грейпфрут - 1/2 штуки
  • Перець чилі - 1 штука
  • Вапно - 1 штука
  • Соняшникова олія - 10 мілілітрів
тайський салат з куркою - фото крок 1
Курячі грудки промити, покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Варити в киплячій воді протягом 7 хвилин. Потім дістати м'ясо, дати йому охолонути і нарізати великими кубиками.
тайський салат з куркою - фото крок 2
Половину грейпфрута очистити від шкірки, розділити на часточки, акуратно звільнити їх від плівок. Утворився грейпфрутовий сік зберегти.
тайський салат з куркою - фото крок 3
Прибрати насіння з перчика чилі і дрібно його порубати. Імбир почистити і нарізати соломкою. Перчик краще візьміть середніх розмірів, краще навіть маленький, оскільки, якщо переборщити з чилі, салат стане невживані.
тайський салат з куркою - фото крок 4
Листя м'яти і кінзи відокремити від стеблинок. З лайма зняти цедру, розділити його навпіл і з однієї половинки віджати сік. Листя м'яти і кінзи нарізати дрібно не варто, самий смак буде, якщо ви з порубати на 2-3 частини.
тайський салат з куркою - фото крок 5
Ось, в принципі і заключний етап приготування нашого тайського салату з куркою. Нам варто лише тепер в глибокому красивому салатнику з'єднати шматочки курки, перець чилі, кунжутне і соняшникову олію, соєвий соус, сік і м'якоть грейпфрута, імбир, сік і цедру лайма. Все ретельно перемішати. В кінці додати листя кінзи і м'яти, знову перемішати. Розкласти салат по тарілках і подати на стіл. Пам'ятайте, вся азіатська їжа проста, її насичений і яскравий смак досягається через спеції і заправки. Смачного!

Схожі рецепти