Тарталетки з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Область застосування тарталеток величезна! Адже їх можна начиняти будь-яким кремом, вершками, фруктами, шоколадом і навіть заповнити різними салатами або паштетом. Тарталетки дуже знадобляться вам до свята!
Ці смачні тендітні кошики можна заповнити будь-якою начинкою на свій смак - солодкої або солоної. Звичайно, повозитися з ними доведеться, але воно того варто. На будь-якому святі чи фуршеті тарталетки з начинкою розбираються чи не в першу чергу. А якщо у вас є дітки, вам обов'язково потрібно дізнатися як приготувати тарталетки з пісочного тіста і радувати своїх чад смачним десертом частіше:)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 склянки (або 1 ст ложка для тарталеток з солоною начинкою)
- Сіль - 1 щіпка
Відміряємо необхідну кількість продуктів. Якщо вам потрібні тарталетки для того, щоб наповнити солоною начинкою, зменшите кількість цукру.
Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо інші інгредієнти. За правилами в тісто кладеться тільки жовток - в цьому випадку їх знадобиться 2 штуки. Але і з цілим яйцем тарталетки виходять смачними.
Замішуємо однорідне тісто. Відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Форми для тарталеток змащуємо рослинним маслом.
Розкачуємо охолоджене тісто в пласт товщиною приблизно 4 мм. Вирізаємо кола діаметром трохи більше, ніж діаметр формочок і розподіляємо тісто притискаючи до дна і бортикам. Дно можна наколоти виделкою.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до красивого золотистого кольору.