Рецепт Тарталетки з пісочного тіста фото

Тарталетки з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Випічка

Область застосування тарталеток величезна! Адже їх можна начиняти будь-яким кремом, вершками, фруктами, шоколадом і навіть заповнити різними салатами або паштетом. Тарталетки дуже знадобляться вам до свята!

Ці смачні тендітні кошики можна заповнити будь-якою начинкою на свій смак - солодкої або солоної. Звичайно, повозитися з ними доведеться, але воно того варто. На будь-якому святі чи фуршеті тарталетки з начинкою розбираються чи не в першу чергу. А якщо у вас є дітки, вам обов'язково потрібно дізнатися як приготувати тарталетки з пісочного тіста і радувати своїх чад смачним десертом частіше:)

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки (або 1 ст ложка для тарталеток з солоною начинкою)
  • Сіль - 1 щіпка
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 1
Відміряємо необхідну кількість продуктів. Якщо вам потрібні тарталетки для того, щоб наповнити солоною начинкою, зменшите кількість цукру.
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 2
Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо інші інгредієнти. За правилами в тісто кладеться тільки жовток - в цьому випадку їх знадобиться 2 штуки. Але і з цілим яйцем тарталетки виходять смачними.
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 3
Замішуємо однорідне тісто. Відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 4
Форми для тарталеток змащуємо рослинним маслом.
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 5
Розкачуємо охолоджене тісто в пласт товщиною приблизно 4 мм. Вирізаємо кола діаметром трохи більше, ніж діаметр формочок і розподіляємо тісто притискаючи до дна і бортикам. Дно можна наколоти виделкою.
тарталетки з пісочного тіста - фото крок 6
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до красивого золотистого кольору.

Схожі рецепти