Тарталетки з пісочного тіста з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Тарталетки можуть бути десертом або закускою до святкового столу. Розповім про свій спосіб, як приготувати тарталетки з пісочного тіста з заварним кремом. Насолоджуйтеся цим десертом з чашкою чаю!
Тісто можете зробити самостійно або купіть готове. У цьому рецепті тісто роблю вручну, хоча можна скористатися і комбайном. Випічка тарталеток не займе багато часу, а ось етап підготовки досить тривалий. Їжте тарталетки після охолодження, подавати їх краще з чашкою чаю.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 240 грам
- Гаряча вода - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Згущене молоко - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Просійте в миску борошно, додайте до неї 1 столову ложку цукру.
2. Холодне масло наріжте невеликими кубиками.
3. Викладіть кубики масла в миску до борошна і цукру.
4. Скористайтеся 2 ножами, поріжте масло в мисці на дрібні шматочки або збийте в блендері.
5. Додайте в миску до масла і борошна 3 столові ложки дуже холодної води.
6. Замісити тісто, щоб воно трималося разом, при необхідності додайте ще холодну воду.
7. Оберніть тісто в плівку і відправте його на півгодини в холодильник.
8. Дістаньте тісто і вимісити його вручну на поверхні, присипаної борошном.
9. Знову оберніть тісто в плівку і відправте його на 30 хвилин або на ніч в холодильник.
10. У гарячій воді розчиніть цукор, що залишився, залиште до охолодження.
11. В окрему миску вбийте 3 курячих яйця.
12. Змішайте збиті яйця зі згущеним молоком, ванільним екстрактом і цукрової водою.
13. Дістаньте охолоджене тісто і розкачайте його тонко, наріжте кружальцями і викладіть їх в форми для кексів. Вилийте підготовлену начинку.
14. Випікайте тарталетки при 180 градусах близько 30 хвилин, потім остудіть протягом 5-10 хвилин. Смачного!