Кошики з пісочного тіста з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Смачне солодкі ласощі, яке виглядає дуже ошатно і підніме настрій одним тільки своїм видом. Розсипчасте пісочне тісто, легкий і ароматний заварний крем, яскраві ягоди ... Сподобається всім!
Опис приготування:
Солодкі кошики з різними наповнювачами люблять все, чи не так? Я розповім вам, як приготувати кошики з пісочного тіста з заварним кремом, і ви легко створите це смачні ласощі вдома. Ваші рідні будуть в захваті!
- Борошно пшеничне - 200 грам (і + 2.5 чайних ложки для крему)
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукрова пудра - 75 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 75 грам
- Ванільний цукор - 0, 5-1 чайних ложки
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
Натираємо холодне вершкове масло на тертці.
Додаємо борошно і цукрову пудру, замішуємо гладке тісто.
Тісто замотуємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1 час.
А поки зваримо крем. Робіть відразу подвійну порцію крему. У миску вбиваємо яйце, додаємо цукор і цедру. Збиваємо віночком або міксером.
Тепер додамо 2, 5 чайних ложки борошна і ванільний цукор. Ретельно збиваємо, щоб не залишалося грудочок.
Доводимо до кипіння молоко.
І тонкою цівкою, не перестаючи збивати, вливаємо молоко в яєчну суміш. Збиваємо до однорідності.
І варимо на середньому вогні, весь час помішуючи, до загустіння крему.
Ось такий ароматний крем вийде.
Дістаємо тісто з холодильника, заповнюємо їм форми-кошики. У мене вийшло 14 кошичків, верхній діаметр 7 см. Б'юся об заклад на 15 хвилин в холодильник.
Включаємо духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Кошики застилає шматочками фольги, насипаємо в них горох або квасоля.
І випікаємо 15 хвилин. Потім прибираємо горох і фольгу і ставимо кошики назад в духовку ще хвилин на 15.
Вони повинні вийти ніжного пісочного кольору. Я в цей раз трохи перетримала. Кошики, які охололи дуже легко витягуються з форми.
Заповнюємо пісочний кошички заварним кремом і за бажанням прикрашаємо ягодами або шматочками фруктів. У мене були заморожені полуниця і чорниця, тому ягоди дали сік.
Вийшло красиво, яскраво і дуже смачно!