Тарталетки з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тарталеток з листкового тіста. Такі тарталетки можна зробити з готового листкового тіста, а можна і самим його приготувати. Потім готову тарталетки можна начинити будь-якою начинкою.
Кількість порцій: 12
- Борошно пшеничне - 20 грам
- Тесту дріжджове листкове - 500 грам
- Яйце - 1 штука
1. В першу чергу треба досить тонко розкачати тісто (приблизно три-п'ять міліметрів), перш ніж розгортати тісто, поверхню злегка посипаємо борошном. Розкачане тісто нарізаємо квадратами (приблизно десять на десять сантиметрів).
2. Є кілька варіантів продовження. Перший - у половини квадратів вирізаємо середину. В такому випадку наші тарталетки отримають акуратну квадратну форму. Але так у нас залишаються шматочки тіста.
3. Другий варіант - робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі на половині квадратів. У цьому варіанті відходів тесту не залишається.
4. Тепер на приготований деко розкладаємо цілі квадрати і кожен з них змащуємо яйцем. Потім на всі цілі квадрати кладемо зверху по одному надрізати квадрату. У тому випадку якщо у Вас хрестоподібні надрізи, то треба відгинати куточки назовні. Повинні вийти пелюсточки.
5. Тепер треба взяти вилку і наколоти нею серединки тарталеток. У розігрітий духову шафу до температури сто вісімдесят градусів відправляємо тарталетки. Запікаємо хвилин двадцять-двадцять п'ять. Повинні вони вийти золотистими і пухкими.