Рецепт Тарталетки з листкового тіста фото

Тарталетки з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Борошно, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Випічка

Рецепт приготування тарталеток з листкового тіста. Такі тарталетки можна зробити з готового листкового тіста, а можна і самим його приготувати. Потім готову тарталетки можна начинити будь-якою начинкою.

Кількість порцій: 12
  • Борошно пшеничне - 20 грам
  • Тесту дріжджове листкове - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
тарталетки з листкового тіста - фото крок 1
1. В першу чергу треба досить тонко розкачати тісто (приблизно три-п'ять міліметрів), перш ніж розгортати тісто, поверхню злегка посипаємо борошном. Розкачане тісто нарізаємо квадратами (приблизно десять на десять сантиметрів).
тарталетки з листкового тіста - фото крок 2
2. Є кілька варіантів продовження. Перший - у половини квадратів вирізаємо середину. В такому випадку наші тарталетки отримають акуратну квадратну форму. Але так у нас залишаються шматочки тіста.
тарталетки з листкового тіста - фото крок 3
3. Другий варіант - робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі на половині квадратів. У цьому варіанті відходів тесту не залишається.
тарталетки з листкового тіста - фото крок 4
4. Тепер на приготований деко розкладаємо цілі квадрати і кожен з них змащуємо яйцем. Потім на всі цілі квадрати кладемо зверху по одному надрізати квадрату. У тому випадку якщо у Вас хрестоподібні надрізи, то треба відгинати куточки назовні. Повинні вийти пелюсточки.
тарталетки з листкового тіста - фото крок 5
5. Тепер треба взяти вилку і наколоти нею серединки тарталеток. У розігрітий духову шафу до температури сто вісімдесят градусів відправляємо тарталетки. Запікаємо хвилин двадцять-двадцять п'ять. Повинні вони вийти золотистими і пухкими.

Схожі рецепти