Тарт-татен з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Pull-Istituto - це завжди смачно, з яблуками, грушами, або навіть з буряком або цибулею. Варіацій цього чудового пирога багато. Спробуйте дуже смачну версію з помідорами.
Якщо взяти готове листкове тісто, то приготування тарт-татена не зажадає великої кількості часу. Помідори після запікання набувають особливого кисло-солодкий смак і перетворюються в дуже соковиту начинку. Спробуйте! А особливі любителі випічки з сиром можуть додати, наприклад, моццареллу і підігріти пиріг хвилин 5 в духовці.
- Вершкове масло - 25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Помідори - 400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Оцет винний білий - 2 чайних ложки
- Тісто листкове бездріжджове - 250 грам
- Орегано - 1 Ст. Ложка
Якщо використовуєте заморожене тісто, попередньо його необхідно розморозити. Духовку розігрійте до 200 °. Помідори наріжте кружальцями. У сковороді розтопіть масло і всипте цукор. Помішуйте, поки цукор не перетвориться в світлу карамель. Викладіть помідори, пропустіть через прес часник. Протушкувати овочі на слабкому вогні 2-3 хвилини.
Приправте помідори сіллю і перцем за смаком. Форму змастіть маслом і викладіть помідори.
Тісто розкачати до розмірів форми. Накрийте помідори тестом, краю подверніте. Випікайте пиріг 25-30 хвилин. Дайте постояти кілька хвилин.
Накрийте форму блюдом і швидким впевненим рухом переверніть тарт. Посипте орегано. Смачного!