Табуле з булгура 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Табуле з булгура - відоме блюдо близькосхідної кухні. Завдяки своєму смаку він став популярним і в інших країнах. Подивіться, як приготувати цей салат, який хороший особливо в жарку пору.
Сьогодні булгур - головний інгредієнт для табуле, його можна купити майже у всіх супермаркетах, але якщо не вдасться знайти булгур, спробуйте приготувати табуле з кус-куса або навіть з рисом. Особливий смак табуле надає свіжа зелень: петрушка і м'ята. Салат подають як закуску або гарнір для страв з м'яса.
- Манна крупа - 250 грам
 - Помідори - 350 грам
 - Огірки - 200 грам
 - Перець болгарський - 50 грам
 - Маслини - 50 грам
 - Цибуля ріпчаста - 25 грам
 - Петрушка свіжа - 1 пучок
 - М'ята свіжа - 1 пучок
 - Laji - 1/2 штуки
 - Лимон - 1/2 штуки
 - Зіра мелена - 1/2 чайних ложки
 - Перець гострий мелений - 1/4 чайних ложки
 - Цукор - 1 щіпка
 - Сіль - За смаком
 - Масло оливкове - За смаком
 

Підготуйте всі інгредієнти. Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Відваріть булгур згідно з інструкцією на упаковці, промийте холодною водою і поки відставте в сторону.

Наріжте кубиками болгарський перець.

Очистіть помідори від серцевини з насінням.

Наріжте помідори кубиками.

Очистіть огірок від шкірки і наріжте кубиками.

Дрібно наріжте пучок петрушки і м'яти.

Наріжте кубиками ріпчасту цибулю.

У салатної мисці змішайте всі підготовлені продукти, додайте нарізані маслини, трохи меленої зіри.

Приправте салат меленим гострим перцем, сіллю і цукром.

Додайте сік лайма.

Додайте сік лимона.

Приправте салат оливковою олією, перемішайте.

Додайте приготовлений булгур, акуратно перемішайте.

Салат прикрасьте свіжою зеленню. Свіжий і ароматний салат табуле з булгура готовий!