Табуле з булгура
(покроковий рецепт з фото)
Табуле з булгура - відоме блюдо близькосхідної кухні. Завдяки своєму смаку він став популярним і в інших країнах. Подивіться, як приготувати цей салат, який хороший особливо в жарку пору.
Сьогодні булгур - головний інгредієнт для табуле, його можна купити майже у всіх супермаркетах, але якщо не вдасться знайти булгур, спробуйте приготувати табуле з кус-куса або навіть з рисом. Особливий смак табуле надає свіжа зелень: петрушка і м'ята. Салат подають як закуску або гарнір для страв з м'яса.
- Манна крупа - 250 грам
- Помідори - 350 грам
- Огірки - 200 грам
- Перець болгарський - 50 грам
- Маслини - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 25 грам
- Петрушка свіжа - 1 пучок
- М'ята свіжа - 1 пучок
- Laji - 1/2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Зіра мелена - 1/2 чайних ложки
- Перець гострий мелений - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Відваріть булгур згідно з інструкцією на упаковці, промийте холодною водою і поки відставте в сторону.
Наріжте кубиками болгарський перець.
Очистіть помідори від серцевини з насінням.
Наріжте помідори кубиками.
Очистіть огірок від шкірки і наріжте кубиками.
Дрібно наріжте пучок петрушки і м'яти.
Наріжте кубиками ріпчасту цибулю.
У салатної мисці змішайте всі підготовлені продукти, додайте нарізані маслини, трохи меленої зіри.
Приправте салат меленим гострим перцем, сіллю і цукром.
Додайте сік лайма.
Додайте сік лимона.
Приправте салат оливковою олією, перемішайте.
Додайте приготовлений булгур, акуратно перемішайте.
Салат прикрасьте свіжою зеленню. Свіжий і ароматний салат табуле з булгура готовий!