Свиняча шия, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт приготування соковитого шматка свинини. Запечене м'ясо виходить ароматним і смачним, воно прекрасно підійде в якості закуски на святковий стіл або для бутербродів замість ковбаси.
Гарна і турботлива господиня завжди прагне нагодувати сім'ю і гостей смачно і корисно. І замість магазинних ковбас в домашніх умовах дуже легко можна приготувати смачне і ароматне м'ясо. Як не можна краще для запікання підходить свиняча шия, адже це м'ясо завжди виходить ніжним і соковитим. Якщо ви ще жодного разу не готували таке м'ясо в духовці, цей рецепт вам допоможе. У ньому є описано і показано, як приготувати свинячу шию, запечену в духовці. Це просто, але не дуже швидко.
- Свиняча шия - 1, 3-1, 4 кілограма
- Часник - 5-6 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена солодка - 1 Чайна ложка
- Майоран сушений - 2/3 чайних ложки
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чилі мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
М'ясо ретельно промиємо і обсушити паперовими рушниками.
Очистимо часник і наріжемо тонкими часточками. Потім нашпигуємо м'ясо часником.
І перев'яжемо шматочок бавовняної ниткою.
Змішуємо всі спеції і сіль з 4 ложками олії.
І обмазуємо вийшла ароматної сумішшю весь шматок м'яса.
Очистимо цибулю і наріжемо півкільцями. Перекладаємо м'ясо в миску і обкладає з усіх боків цибулею. Накриваємо кришкою або плівкою і відправляємо в холодильник на ніч.
Обсмажуємо шию з усіх боків на досить великому вогні до легкої рум'яної скоринки.
І злегка обсмажити цибулю, в якому маринувалося м'ясо.
Перекладаємо м'ясо у жароміцних форму, додамо лавровий лист і півсклянки води. І вкриваємо обсмаженою цибулею. Накриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в духовку.
Запікаємо при 180 градусах приблизно 1.5 годину.
Під час запікання утворюється багато соку, не виймати м'ясо з форми до повного охолодження. А вже потім прибираємо сік разом з цибулею.
От і все, м'ясо готове! Нарізаємо і подаємо до столу.