Рецепт Свиняча шия, запечена на луці фото

Свиняча шия, запечена на луці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Багато видів м'яса найкраще виходять в духовці, оскільки є достатня кількість часу для термічної обробки. А щоб філе стало м'яким і соковитим, потрібно знати перевірений рецепт.

І у мене є такий в арсеналі. Вам залишається лише прочитати, як приготувати свинячу шию, запечену на луці. З усієї тушки це м'ясо вважається самим ніжним, по крайней мере в цій страві воно стане таким. Але без інших інгредієнтів в складі цього не вийде. Овочі і соус віддадуть свої соки і аромат.

  • Свиняча шия - 1 кілограм
  • Твердий сир - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 7 штук
  • Помідор - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Майонез - 1 Чайна ложка
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Вода - 0, 5 склянки
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 1
Свинину промийте. Наріжте її на 4 шматка в 1, 5 см. Промажьте все маслом, сіллю і перцем. Відкладіть м'ясо в сторону.
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 2
Цибуля, моркву і картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкою соломкою. Овочі перемішайте з олією, перцем і сіллю.
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 3
На деко покладіть пергаментний папір. На неї викладіть овочі, а на них свинину. Влийте воду. Закрийте блюдо фольгою. Надішліть його в розігріту духовку на 1, 5 годин 190 градусах.
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 4
Поки займіться добавкою до м'яса у вигляді теплого салату. Наріжте кубиками сир і помідори. Додайте до цих інгредієнтів нарізану зелень, майонез, перець, гірчицю і сіль. Все добре перемішайте.
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 5
Не виключаю духовки, дістаньте м'ясо. Змастіть його салатом і знову відправте в духову шафу.
свиняча шия, запечена на луці - фото крок 6
Через 15-20 хвилин блюдо буде готово. Смачного!

Схожі рецепти