Свиняча шия, запечена на луці
(покроковий рецепт з фото)
Багато видів м'яса найкраще виходять в духовці, оскільки є достатня кількість часу для термічної обробки. А щоб філе стало м'яким і соковитим, потрібно знати перевірений рецепт.
І у мене є такий в арсеналі. Вам залишається лише прочитати, як приготувати свинячу шию, запечену на луці. З усієї тушки це м'ясо вважається самим ніжним, по крайней мере в цій страві воно стане таким. Але без інших інгредієнтів в складі цього не вийде. Овочі і соус віддадуть свої соки і аромат.
- Свиняча шия - 1 кілограм
- Твердий сир - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 7 штук
- Помідор - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вода - 0, 5 склянки
Свинину промийте. Наріжте її на 4 шматка в 1, 5 см. Промажьте все маслом, сіллю і перцем. Відкладіть м'ясо в сторону.
Цибуля, моркву і картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкою соломкою. Овочі перемішайте з олією, перцем і сіллю.
На деко покладіть пергаментний папір. На неї викладіть овочі, а на них свинину. Влийте воду. Закрийте блюдо фольгою. Надішліть його в розігріту духовку на 1, 5 годин 190 градусах.
Поки займіться добавкою до м'яса у вигляді теплого салату. Наріжте кубиками сир і помідори. Додайте до цих інгредієнтів нарізану зелень, майонез, перець, гірчицю і сіль. Все добре перемішайте.
Не виключаю духовки, дістаньте м'ясо. Змастіть його салатом і знову відправте в духову шафу.
Через 15-20 хвилин блюдо буде готово. Смачного!