Свиняча шия шматочками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Попався мені якось непоганий шматочок свинячої шиї. Вага у м'яса був невеликий, але потрібно було нагодувати сім'ю з 10 людина. Експеримент вдався. Вийшло дуже смачно. Охоче ділюся з вами своїм рецептом.
Як приготувати свинячу шию шматочками в духовці? Із задоволенням поділюся з вами своїми секретами приготування ароматного і ситного страви з свинини. Подаючи його з гарніром з овочів або круп, ви зможете нагодувати всю сім'ю.
- Свинина - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції до м'яса - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для приготування страви нам потрібно: свинячу шию нарізати невеликими шматочками. Занадто товсті шматочки сала зрізати.
До підготовленого м'яса додайте тонко нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Подрібніть часник і додайте до м'яса.
Також додайте спеції для м'яса, сіль. Я беру спеції на вагу до м'яса для запікання. Можна взяти спеції, доступні вам. Які б спеції ви не поклали, м'ясо вийде смачним.
Перемішайте м'ясо і дайте настоятися. Я залишила при кімнатній температурі на годину, накривши харчовою плівкою. Покладіть м'ясо в форму для запікання, закрийте фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Чи не втручаючись в процес, запікайте м'ясо в духовці 1 час.
Подайте блюдо до столу. Воно вийшло таким смачним і ароматним, що домашні прийшли на кухню ще на стадії запікання. М'ясо вийшло за смаком близьким до шашлику.