Свиняча піджарка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати ситний вечерю для всієї родини? Тоді кращого варіанту, ніж свиняча піджарка з грибами, і бути не може. До неї підійде будь-який гарнір. Наприклад - спагетті.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати свинячу піджарку з грибами, то просто прочитайте цей рецепт. Спасибі перекус, яка утворюється в процесі приготування, м'ясо чудово поєднується з кашами. Можна їсти його як самостійну страву з білим свіжим хлібом.
- Свинячий ошийок - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Braai, Зелена цибуля - За смаком
Насамперед підготуйте шматок м'яса перед смаженням. Для цього вимийте його і обсушити, зріжте все непотрібні плівки, жилки і зайвий жир. Наріжте м'ясо невеликими кубиками і покладіть на розпечену сковорідку з антипригарним дном. Якщо ви використовуєте шийну частину, то на сковороду додавати масло не обов'язково, так як свиняча шия і так є досить жирним м'ясом. Сало з нього розтопиться, і м'ясо буде готуватися у власному соку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і вимийте. Гриби також промийте під проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями, а гриби - четвертинками. Якщо у вас є бажання, то можете замінити печериці вешенками або будь-якими іншими доступними свіжими грибами. Викладіть грибочки і цибулю на окрему сковорідку, попередньо розігріту з трьома столовими ложками рослинного масла. Обсмажуйте овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Коли овочі пустять свій сік і він повністю випарується, перекладіть до цибульки і грибочками обсмажене м'ясо. Гарненько перемішайте вміст сковорідки, обсмажуйте ще п'ять хвилин.
Тим часом промийте кінзу і зелена цибулька, відріжте у кінзи стволовую частина. Дрібно нарубати зелень ножем. Якщо у вас знайдеться будь-яка інша зелень, то додайте і її. Дуже добре поєднується з м'ясом і грибами петрушка, орегано, базилік, кріп. Додайте зелень до страви в сковорідці, приправити сіллю, поперчіть і ретельно все перемішайте. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Томіть блюдо ще п'ять хвилин.
Подавати страву краще гарячим, так як холодна свинина не така смачна. Їжа ця сама по собі важка, тому краще обійтися без гарніру, а обмежитися легким овочевим салатом. Але тут вже на любителя.