Свинина з капустою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Це ситне і улюблене всіма блюдо знайоме багатьом ще з дитинства, приготувати свинину з капустою і картоплею можна на обід або вечерю, причому зробити це зовсім не складно, будь-який впоратися з таким завданням.
Рецепт приготування свинини з капустою і картоплею, про який я хочу сьогодні розповісти, можливо, кому-то вже знаком. Але якщо ви ще ніколи не робили таке блюдо, то я дуже вам його рекомендую, а особливо тим, хто любить поєднання м'яса і овочів. Основна перевага цього простого рецепту свинини з капустою і картоплею полягає в легкості його приготування і економічності всіх необхідних продуктів. До того ж таке мяско виходить настільки смачним, живильним і ароматним, що вся ваша сім'я станеться в захваті від нього, я вам обіцяю.
- Свинина - 300-400 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Капуста білокачанна - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Паста томатна - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком

Для початку ми гарненько промиваємо капусту і шаткуємо її. Нам знадобитися підлогу великого качанчик або цілий невеликий качан.

Свинину також промиваємо та нарізаємо м'ясо на невеликі кубики (3х3 см), викладаємо їх на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки, потім солимо і перчимо його, додаємо лавровий лист.

Картоплю чистимо і нарізаємо його на досить великі шматки, викладаємо картоплю на сковороду до обсмаженого м'яса.

Продовжуємо смажити все, поки картопля не набуде золотистого відтінку.

Далі чистимо цибулю і ріжемо його півкільцями або пір'ям, відправляємо цибулю на сковороду до решти інгредієнтів, смажимо все ще пару хвилин.

Після того як цибуля стане прозорою, на сковороду можна викладати нашатковану капусту. Додаємо 2-3 столові ложки гарячої кип'яченої води, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо м'ясо з овочами пів години, періодично помішуючи все. Кожні 8-10 хвилин слід вливати в сковороду по ложці води, щоб м'ясо і овочі не пригоріли. В кінці додаємо в наше блюдо томатну пасту, dosalivaem, якщо потрібно, перемішуємо все і тушкуємо ще пару хвилин, потім знімаємо сковороду з вогню.

Даємо свинині з капустою і картоплею 10-15 хвилин постояти під кришкою, а потім розкладаємо ароматне блюдо по тарілках і приступаємо до вечері. Приємного всім апетиту!