Свинина в кисло-солодкому соусі з перцем
(покроковий рецепт з фото)
Таке пряне і цікаве блюдо обов'язково буде в центрі уваги на будь-якій вечірці. Останнім часом китайська кухня користується великим попитом у наших співвітчизників. Це шалено смачно!
Якщо вам цікаво, як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі з перцем, то шукайте відповідь на питання в цьому рецепті. Якщо ви хочете влаштувати вечірку в азіатському стилі, то це класичне блюдо китайської кухні буде просто чудово гармоніювати з тематикою свята.
- Свинина - 500 грам
- Перець болгарський - 2 штуки (солодкий)
- Перець чилі - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Імбир - 50 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Свинину (краще м'якоть) вимийте і висушіть. Розріжте на невеликі тонкі шматки, відбийте кожен з двох сторін. Покладіть м'ясо в глибоку тарілку, додайте трохи соєвого соусу, рубаний часник і морську сіль. Залиште свинину маринуватися в холодильнику на дві години.
Перець наріжте однаковими квадратиками. Якщо вийде, використовуйте для страви перець різних кольорів, це буде виглядати дуже красиво. Імбир почистіть і поріжте соломкою. Морква нарубати кружечками або квадратиками. Чилі наріжте слайсами. Якщо любите страви погостріше, то не видаляйте з перцю насіння. Обсмажуйте всі овочі в сковороді на рослинній олії.
Тепер приготуйте китайський соус. У чистій піалі змішайте залишки соєвого соусу, оцет, цукор, сіль і крохмаль. Розведіть все інгредієнти невеликою кількістю води і перемішайте.
Додайте до обсмаженою овочам шматочки замариноване свинини. Залийте все соусом, тушкуйте сорок хвилин на повільному вогні після того, як соус закипить.