Свинина в кисло-солодкому соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечене м'ясо - само по собі чудове блюдо, але з оригінальним, густим і пікантним соусом воно стає набагато смачніше і соковитіше! Показую рецепт свинини в кисло-солодкому соусі в духовці!
Кисло-солодкі соуси бувають різними. Варіант, який я вам зараз пропоную, нагадує соус "барбекю" . Звичайно, кількість інгредієнтів значне, але кінцевий результат того вартий. Соусу може вийти досить багато, ви можете його зберігати в холодильнику.
- Свинина - 2 кілограма
- Сіль - 2 чайних ложки (для м'яса)
- Часник - 2 зубчики (для м'яса)
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка (для м'яса)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - 1/2 склянки
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Томати протерті - 400 грам
- Яблучний оцет - 1 Склянка
- Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
- Потоку - 0, 5 склянки
- Цукор коричневий - 4 Ст. Ложки
- Джем абрикосовий - 300 грам
- Соус "вустершир" - 0, 5 склянки
- Дижонская гірчиця - 8 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
- Бальзамічний оцет - 0, 5 склянки
- Чилі мелений - 2 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Ст. Ложка
- Паприка пластівцями - 1 Ст. Ложка
- Імбир сушений - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Гострий соус Чилі або Табаско - 1 Чайна ложка
Почнемо з соусу: цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажте в олії до золотистого кольору (хвилин 5).
4 зубчики часнику подрібніть і додайте до цибулі, перемішайте.
Потім додайте всі інші інгредієнти для соусу (крім м'яса, само собою).
Потім додайте всі інші інгредієнти для соусу (крім м'яса, само собою).
Доведіть соус до кипіння, а потім тушкуйте ще хвилин 30-35 на маленькому вогні.
М'ясо, якщо у вас великий шматок, розріжте не до кінця, зробивши три надрізи. Часник подрібніть і змішайте з сіллю і перцем. Натріть сумішшю м'ясо гарненько, особливо в надрізах.
Деко застеліть фольгою, викладіть на нього м'ясо.
Деко застеліть фольгою, викладіть на нього м'ясо.
З усіх боків полийте м'ясо соусом, натріть навіть.
Духовку розігрійте до 180 градусів, накрийте м'ясо фольгою, але не щільно.
Надішліть запікатися на 1, 5-2, 5 годину. М'ясо зазвичай готове вже за 1, 5 годину. Якщо, коли проколюєте його, сік прозорий, без крові - м'ясо готове.
Духовку розігрійте до 180 градусів, накрийте м'ясо фольгою, але не щільно.
Надішліть запікатися на 1, 5-2, 5 годину. М'ясо зазвичай готове вже за 1, 5 годину. Якщо, коли проколюєте його, сік прозорий, без крові - м'ясо готове.
Готову свинину в кисло-солодкому соусі можете подавати з овочами або легким гарніром, рисом, наприклад.
Смачного!