Рецепт Сутжент фото

Сутжент
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На обід , Для дітей , На сніданок
Солодке , Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете урізноманітнити дитяче меню? Пропоную вам ще один варіант, як смачно приготувати пшоняну крупу, на цей раз рецепт з казахської кухні. Сутжент - солодка страва з пшенки, з родзинками або урюком.

Опис приготування:

Ось як приготувати сутжент. Пшоно слід промити, замочити в теплій воді і відварити в киплячій молоці. Потім додати вершкове масло, цукор, родзинки, мелені сухарі і сметану. Потім відправити під прес. Сухарі краще підсушити в духовці і потім подрібнити в блендері. Так вони стають більш ароматними.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 60 грам (розтоплене)
  • Ізюм - 50 грам
  • Сухарі - 2 Ст. Ложки (мелені)
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
сутжент - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Пшоно промийте теплою водою, залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
сутжент - фото крок 2
Пшоно опустіть в кипляче молоко і відваріть протягом 8 хвилин.
сутжент - фото крок 3
Відкиньте пшоно на сито, остудіть протягом 20 хвилин.
сутжент - фото крок 4
Додайте родзинки, цукор, мелені сухарі, розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте.
сутжент - фото крок 5
Додайте сметану, перемішайте і поставте під прес.

Схожі рецепти