Сутжент
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити дитяче меню? Пропоную вам ще один варіант, як смачно приготувати пшоняну крупу, на цей раз рецепт з казахської кухні. Сутжент - солодка страва з пшенки, з родзинками або урюком.
Ось як приготувати сутжент. Пшоно слід промити, замочити в теплій воді і відварити в киплячій молоці. Потім додати вершкове масло, цукор, родзинки, мелені сухарі і сметану. Потім відправити під прес. Сухарі краще підсушити в духовці і потім подрібнити в блендері. Так вони стають більш ароматними.
- Пшоно - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 60 грам (розтоплене)
- Ізюм - 50 грам
- Сухарі - 2 Ст. Ложки (мелені)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Пшоно промийте теплою водою, залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
Пшоно опустіть в кипляче молоко і відваріть протягом 8 хвилин.
Відкиньте пшоно на сито, остудіть протягом 20 хвилин.
Додайте родзинки, цукор, мелені сухарі, розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте.
Додайте сметану, перемішайте і поставте під прес.