Рецепт Сутжент фото

Сутжент
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Крупи, Пшоно і пшениця
Пісні страви
На обід, Для дітей, На сніданок
Солодке, Гарячі страви, Каші

Хочете урізноманітнити дитяче меню? Пропоную вам ще один варіант, як смачно приготувати пшоняну крупу, на цей раз рецепт з казахської кухні. Сутжент - солодка страва з пшенки, з родзинками або урюком.

Ось як приготувати сутжент. Пшоно слід промити, замочити в теплій воді і відварити в киплячій молоці. Потім додати вершкове масло, цукор, родзинки, мелені сухарі і сметану. Потім відправити під прес. Сухарі краще підсушити в духовці і потім подрібнити в блендері. Так вони стають більш ароматними.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 60 грам (розтоплене)
  • Ізюм - 50 грам
  • Сухарі - 2 Ст. Ложки (мелені)
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
сутжент - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Пшоно промийте теплою водою, залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
сутжент - фото крок 2
Пшоно опустіть в кипляче молоко і відваріть протягом 8 хвилин.
сутжент - фото крок 3
Відкиньте пшоно на сито, остудіть протягом 20 хвилин.
сутжент - фото крок 4
Додайте родзинки, цукор, мелені сухарі, розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте.
сутжент - фото крок 5
Додайте сметану, перемішайте і поставте під прес.

Схожі рецепти