Суп зі шпинату з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування супу зі шпинату. Корисно і смачно. Суп на велику кількість персон. Легко готувати і займає мало часу на приготування.
Кількість порцій: 8
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Шпинат - 280 грам
- Часник - 2 зубчики (дрібно порубати)
- Олія - 4 Ст. Ложки
- Середній цибулю - 1/2 штуки
- Кошерна сіль - 2 чайних ложки
- Каєнський перець - 1/2 чайних ложки (не обов'язково)
- Мелений чорний перець - - За смаком
- Сир Грюйер - 120 грам (будь-які інші теж підійдуть відмінно)

Дрібно нарубати часник.

На сковороді нагрійте трохи оливкового масла (на середньому вогні).

Додайте шпинат.

І обсмажуйте його протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.

Потім, помістіть шпинат в чашу блендера.

Додайте трохи гарячої води.

Подрібніть шпинат в однорідну масу.

Потім, в каструлі, на середньому вогні приготуйте цибулю. Просто закиньте разом з вершковим маслом.

І коли цибуля стане м'яким…

Додайте борошна.

Гарненько перемішайте і дайте готуватися 1-2 хвилини.

Потім, влийте незбиране молоко.

Далі, додайте приправ. Кошерну сіль…

…і кайенский перець.

Ретельно перемішайте і готуйте протягом 5 хвилин.

Потім, додайте пюре шпинату.

Готуйте помішуючи протягом 3-4 хвилин. Вимкніть плиту і дайте супу постояти на остигає плитці ще принаймні 10-15 хвилин.

Спробуйте на смак, якщо не вистачає якихось приправ, додайте.

Налийте суп в тарілку (або склянку)…

Посипте тертим сиром і додайте трохи перцю.

Перемішайте, злегка, і можна подавати до столу. Смачного.