Суп зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Приємний колір, ніжний смак і легкий аромат зелені - це все про рецепт весняного супу. Розповідаю, як приготувати суп зі шпинатом. Відмінний рецепт не тільки для прихильників вегетаріанства.
Після затяжної зими хочеться яскравих фарб не тільки в одязі, але і на столі. Приємним подарунком для всіх стане тарілочка такого супу, який готується зі шпинатом і селерою. До столу він подається гарячим, зі сметаною і чорним меленим перцем. До нього можна приготувати рум'яні часникові грінки.
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Картопля - 1 штука
- Бульйон - 400 мілілітрів
- Молоко - 400 мілілітрів
- Шпинат - 180 грам
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Очистіть цибулю, часник, картопля і вимийте. Цибуля наріжте дрібними кубиками, часник подрібніть, а картоплю наріжте невеликими шматочками. Селера вимийте і наріжте дрібно.
2
У каструлі розігрійте оливкову олію, викладіть цибулю з часником і обсмажуйте. Потім додайте картоплю і селера. Готуйте ще 5 хвилин.
3
Влийте в каструлю курячий (овочевий) бульйон і молоко, доведіть суміш до кипіння і варіть 10 хвилин.
4
Вимийте шпинат і додайте половину пучка в каструлю, накрийте її кришкою і варіть 5-7 хвилин.
5
Вимкніть вогонь і приберіть суп з плити, блендером перебейте суп до стану пюре.
6
Додайте, що залишився шпинат, який попередньо наріжте крупно, і ще раз все перебейте.
7
Подавайте суп гарячим, зі сметаною і меленим чорним перцем. Смачного!